Stabil növekedés a Debrecen Airporton

Forrás: turizmus.com

 2015. október 19. 20:01

2015. év első 9 hónapjában 12%-kal többen, mintegy 129 000-en használták Magyarország második legforgalmasabb légi kikötőjét, a Debrecen Airportot.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója kiemelte, hogy folyamatosan növekszik a beutazó angol és németalföldi turisták száma és a kelet-magyarországi régióban eltöltött vendégéjszakák száma is. A kedvező árú parkolás és a verhetetlenül gyors és ügyfélorientált kiszolgálás mellett az utasokat a repülőtéren VIP Lounge szolgáltatás is várja térítés ellenében.

 

2015. utolsó 3 hónapjában jelentős forgalom bővülés lesz a stratégiai partnerünknek a Közép-Kelet Európai régió legjelentősebb ultra low cost légitársaságának, a Wizzairnek köszönhetően, aki vasárnaptól, 2015. október 25-től hetente 2-szer fog Milánó-Bergámóba repülni Debrecenből.

 

A Debrecen Airporton további három új úti cél kerül bevezetésre 2015. decemberében, amikor a Wizzair megnyitja új bázisát a Debrecen Airporton és így már heti 21 járattal köti össze a cívis várost az Európai Unió stratégiailag 6 fontos gazdasági és turisztikai központjával. Ennek megfelelően a forgalom exponenciálisan fog nőni és jövőre az idei forgalom közel dupláját fogjuk menedzselni a repülőtéren.

A Wizz Air menetrendszerinti járatai:

London-Luton(UK)             – naponta    (December közepétől heti 10-szer)

Eindhoven(NL)                  – heti 2-szer (December közepétől heti 3-szor)

Milánó-Bergamo(IT)          – heti 2-szer (október 25-től)

Párizs-Beauvais(FR)          – heti 2-szer (december 16-tól)

Brüsszel-Charleroi(BE)      – heti 2-szer (december 18-tól)

Malmö(SE)                      – heti 2-szer (december 18-tól)