Starwood: ráígért a kínai ajánlatra a Marriott

Forrás: Index

 2016. március 21. 17:19

Ráígért a kínai ajánlatra a Marriott, így esélyessé vált, hogy megvásárolja a Starwood-szállodaláncot.

Ráígért a nagyvonalú kínai ajánlatra a Marriott, így esélyessé vált, hogy megvásárolja a Starwood-szállodaláncot - írja a Business Insiderre hivatkozva az Index.

A Marriott jelenlegi ajánlata 13,6 milliárd dollár, amivel a konkurens érdeklődő kínai Anbang biztosító 13,26 milliárdjára tromfoltak rá. A Starwood a világ legértékesebb hotelláncolatai közé tartozik, ők birtokolják többek között a Sheraton és a Westin szállodákat, illetve a Le Meridienek nagy részét. Magyarországon csak egy hotellel vannak jelen, a kecskeméti Four Points by Sheratonnal, miután a Le Meridien már kivonult Budapestről.

A Marriott vezérigazgatója azt nyilatkozta a nagylelkű ajánlat kapcsán, hogy a szállodaláncok egyesítése így is megérné a csoportnak, mivel rögtön 250 millió dolláros költségmegtakarítást várnának tőle.  Az üzlet most már a Starwood-részvényeseken áll vagy bukik, mindenesetre a részvények értéke a hírekre 3 százalékot emelkedett.

Korábban azt írtuk, hogy A kínai Anbang Insurance Group konglomerátum 6,5 milliárd dollárt fizetne a Four Seasos portfolioért, és más luxus hotelmárkákért, amelyeket a Blackstone Group birtokol. Ezzel olyan emblematikus helyszínek cserélnének gazdát, amelyek régóta az amerikai üzleti és politikai elit találkozóhelyei.

Pénteki bejelentésekre hivatkozva híre ment, hogy a Starwood elfogadta az Anbang ajánlatát, ám ezek szerint a versengés még folytatódik.

Forrás: Business Insider