Strandolásra buzdítanak a Dunakanyar települései

Forrás: turizmus.com

 2015. június 24. 19:19

Egységes vízminőség-ellenőrzési mintaprojekt indul a Dunakanyar hét településén azzal a céllal, hogy támogassa a folyóhoz kötődő szabadidőprogramok, sportok, illetve a strandolás fellendítését – jelentették be a szervezők.

Egységes vízminőség-ellenőrzés indul a Dunakanyar környékén fekvő hét településen: Szentendrén, Dunabogdánynál, Kisorosziban, Leányfalun, Pócsmegyeren, Szigetmonostoron és Tahitótfalun. A mintaprojektben résztvevők a Dunakanyar menti strandok vízminőségének folyamatos ellenőrzését, megőrzését és védelmét tűzték ki célul, ezzel segítve a lassan újjáéledő Duna menti strandok fejlődését. Az ellenőrzést és az adatok közzétételét a Coca-Cola Magyarország támogatja, a méréseket pedig az ÁNTSZ végzi el májustól szeptemberig.

 

Magai Józsefné, az ÁNTSZ közegészségügyi felügyelője elmondta: a kiemelt üdülőkörzetben fekvő strandokon egyaránt jó eredményeket mért az ÁNTSZ az első, májusi próbaméréseknél, az érintett strandszakaszok fürdőzésre teljes mértékben alkalmasak.

A mintaprojektet támogató társaság azt is vállalta, hogy elindítja és működteti az I love Duna weboldalt, ahol a legfrissebb adatok területenként elérhetőek lesznek, a Dunánál kikapcsolódni vágyók számára hasznos más információ mellett – jelentette be Tóth Valentin, a Coca-Cola HBC Magyarország kommunikációs igazgatója. Az oldal a Nemzetközi Duna Naptól, június 29-től lesz majd elérhető, ugyanezen a napon #iloveduna Instagram fotópályázat is indul, amelynek legjobb – Duna tematikájú – képeit a nyár végén egy budapesti kiállításon is megtekinthetik az érdeklődők.

 

Szentendre hosszú távú tervei között szerepel a Postás strand újranyitása, amitől Verseghi-Nagy Miklós polgármester a város turisztikai vonzerejének növekedését várja.