Strandrendrőrök vigyáznak a Várfürdő rendjére

Forrás: beol.hu

 2014. június 24. 14:40

A turisztikai főszezonban strandrendőrök teljesítenek szolgálatot a Gyulai Várfürdőben. Az egyenruhások jelenlétükkel, bűnmegelőzési tanácsokkal és szükség esetén gyors intézkedéssel igyekeznek megelőzni, felderíteni az alkalmi lopásokat.

A román határ mellett fekvő fürdőváros strandján június 1-je és augusztus 31-e között strandrendőri szolgálatot látnak el a Gyulai Rendőrkapitányság rendészeti osztályának munkatársai.

A turisztikailag forgalmas időszakban az egyenruhások a hét minden napján nyitvatartási időben járőröznek a Várfürdő területén. A pihenni, strandolni érkezőknek bűn- és baleset megelőzési tanácsokkal szolgálnak, felhívják a figyelmüket arra, hogy ne hagyják őrizetlenül értékeiket. Ezen kívül szükség esetén a jogsértések megelőzése, illetve felderítése érdekében azonnal intézkednek.

Az előző évek gyakorlatának megfelelően a romániai Arad Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2014 nyarára is tervez közös járőrszolgálatokat. A magyar-román együttműködés a turisták biztonságát, segítését, tájékoztatását szolgálja. A két ország rendőrei július 28-ától négy héten át teljesítenek közös szolgálatot Gyulán. (www.beol.hu)