Stratégiai együttműködés a TDM szövetség és az FVM között

 2014. június 16. 14:50

Több hónapos előkészítési munkálatok eredményeként 2014. június 13-án a Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitó hétvégéjén írták alá a két szervezet közötti megállapodást Tatán.

Az együttműködés célja az országos hatókörű együttműködő felek vállalásainak rögzítésén túl térségi szinten a TDM szervezetek és a nemzeti park igazgatóságok szoros együttgondolkodásának elősegítése, számukra szakmai tanácsadás és közös ajánlások megfogalmazása, valamint az országszerte létrejött, eltérő fejlettségi szinten álló szakmai kapcsolatok kiegyenlítése és javítása.

Az összehangolt turisztikai fejlesztési irányok érdekében a Minisztérium és a Szövetség szoros (lehetőség szerint tagi vagy tulajdonosi) együttműködést javasolnak az egyazon térségben működő nemzetipark-igazgatóságok és TDM szervezetek számára, melynek jogszabályi keretfeltételeire közös javaslatot dolgoznak ki.

A két szervezet a szakmai kapcsolatok fejlesztésén túl felajánlja együttműködését a Bejárható Magyarország Programért felelős szervezetnek is a program eredményes megvalósításáért.

A megállapodást a Földművelésügyi Minisztérium részéről dr. Rácz András helyettes államtitkár, a Magyar TDM Szövetség részéről Semsei Sándor elnök írták alá Tatán, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében.

A szakmai előkészületekben nagy szerepet vállalt Magyarics Gábor, a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület vezetője, a Magyar TDM Szövetség elnökségi tagja, valamint Dr. Kiss Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály osztályvezetője.