Banyan Tree az Accornál

Forrás: turizmus.com

 2016. december 12. 13:43

A két fél a jövőben közösen fejleszti és üzemeltetni a Banyan Tree márka szállodáit világszerte. A szingapúri székhelyű cégnek emellett hozzáférése lesz az AccorHotels globális foglalói és értékesítési hálózatához és a Le Club hűségprogramjához.

A Banyan Tree Holdings december 7-én jelentette be, hogy megállapodott az AccorHotelsszel.

Az AccorHotels egy kezdeti 24 milliós SGD-t (körülbelül 16 millió euró) fektet a Banyan Tree-be, ezek után a két fél közösen fejleszti a Banyan Tree által tulajdonolt márkákat világszerte. A befektetést egy kötelezően átváltható kötvényprogram keretében hajtották végre, mely az AccorHotels számára megközelítőleg 5 százalékos részesedést ad a Banyan Tree-ben. Az AccorHotelsnek emellett további körülbelül 5 százalékos részesedés megvásárlására van opciója.

 

Banyan Tree Lijang

A Banyan Tree Holdings nemzetközi prémium resort-, szálloda-, rezidencia- és fürdőüzemeltető és fejlesztővállalat 43 szállodával és resorttal, 64 fürdővel, 77 kiskereskedelmi galériával és három golfpályával 28 országban. Négy saját márkája a Banyan Tree, az Angsana, illetve a nemrég alapított Cassia és Dhawa. Mindegyik resort átlagosan 75-300 szobával rendelkezik és az adott piac legmagasabb áraival üzemel. A meglévő létesítmények mellett, a csoportnak jelenleg 15 szállodája és resortja van építés alatt és további 22 fejlesztési fázisban.

„Stratégiai együttműködésünk az AccorHotels-szel lehetővé teszi számunkra, hogy független vállalat maradjunk és továbbra is biztonságban tudjuk szállodaüzemeltetési megállapodásainkat, miközben felgyorsítjuk a Banyan Tree terjeszkedési sebességét és fókuszát, illetve – immáron az AccorHotels segítségével – fejlesszük a márkáinkat világszerte. Hisszük, hogy az együttműködés egy ilyen erős globális partnerrel megerősíti a képességünket, hogy felkészüljünk a szállodaipari változásokra és innovációra" – nyilatkozta Ho Kwon Ping, a Banyan Tree vezérigazgatója.

„A Banyan Tree Holdings kulcsfontosságú vezető pozíciót alakított ki szerte Ázsiában a luxus resortokkal, ami az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a szállodaiparban. A növekedés lehetőségét hozzuk a hálózatba azzal, hogy a Banyan Tree márkanevek alatt fejlesztünk és üzemeltetünk szállodákat világszerte, ami tovább erősíti a vezető pozíciónkat a luxusszálloda-piacon. Biztosak vagyunk benne, hogy a befektetésünk komoly értéket fog teremteni a részvényeseinknek" – nyilatkozta Sebastien Bazin, az AccorHotels elnök-vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkek