Stratégiai együttműködést kötött az MT Zrt. és az MNV Zrt.

 2013. november 26. 17:21

November 26-án. a turisztikai marketingterv bemutatójának nyílt napján írta alá Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója a stratégiai megállapodást.

Az egyezség célja az egységes kommunikációs tevékenység kialakítása az MT Zrt. és az MNV Zrt közvetlen tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságainak turisztikai tevékenységében, bel- és külföldi kommunikációjában. A két szervezet kölcsönös megjelenési lehetőséget biztosít egymásnak rendezvényein, nyomtatott és online felületein is.

 

Ennek keretében többek közt közös programokat szerveznek, együtt népszerűsítik a műemlék-turizmust országszerte számos helyszínen – például a Szigetvári Várban, a Pécsi Középkori Egyetem műemlék együttesében, a szászvári , aszódi, siklósi és cseszneki várban. Ugyanakkor a felek nem tartják kizártnak a Tokaji Borvidék, valamint a gyógyfürdők, egészségügyi létesítmények és személyszállítási társaságok közös promócióját sem. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a kastélyokra és műemlékekre, amelyekre hamarosan kiadványt is megjelentetnek, valamint közös promóciót folytatnak a Műemlékvédelmi Világnap, a Múzeumi Világnap és a Múzeumok Éjszakája kapcsán, országos fotópályázattal és játékokkal.