Stratégiai irányváltás az ibisnél

Forrás: turizmus.com

 2019. február 11. 16:13

Teljesen új élményt ígér az ibis a vendégeknek és helyi lakosoknak, amely a vendéglátásra, a helyi közösségekre és közösségi interakciókra összpontosít – áll az Accor közleményében.

A stratégia válasz egy, az új vendégelvárásokat hat országban vizsgáló IPSOS-kutatásra, mely szerint a válaszadók 80%-a olyan új szállodát szeretne, ami egyben egy közösségi tér is, ahol mindenki vendégnek érzi magát, beleértve a nem szállóvendégeket is. A márka ennek megfelelően valódi élettérként szeretné meghatározni a szállodáit. Az ibis új, flexibilis helyszínei bátorítják a közösségi interakciót a vendégek, az utazók és a lakosok között. Ez a válaszadók többségének (67%) tetszene, hiszen az új helyszín-koncepciót 6 és 10 között értékelték egy 10-es skálán.

A recepciós pult teljesen eltűnt. Érkezéskor a vendégeket az „ibis Mosoly Csapat” egy tagja üdvözli és a teljes check-int a bárban egy ital mellett, vagy a lobby kényelmében bonyolítják le. Bár ehhez szükség van tabletre vagy direkt erre készült mobilmegoldásra, ez mégis növeli a vendégekkel való interakciók mértékét. Utóbbi továbbra is központi elem a vendégfogadásnál, amit a kutatás válaszadóinak 61%-a is megerősített – egy élő személyt preferálnak a check-in és check-out esetében, nem pedig egy technológiai megoldást.

A check-in a bárban is lebonyolódhat egy ital mellett

Fotó: Abaca Corporate/Margaret Stepien

Az ibis a tervek szerint 2022-ig szereli fel ilyen mobilmegoldásokkal a teljes nemzetközi szállodai hálózatát, az MRM ügynökséggel közösen kifejlesztett digitális kampány pedig 2019 februárjában indul útjára.

Az ibis-modell az uniformizált és standardizált megközelítésből egy flexibilis és személyre szabható forma irányába fejlődik. A koncepció alapja a bár, ami összeköti a szállodát a külső világgal és vonzóvá teszi a teret nem csupán az utazók, hanem a helyi lakosok számára is.

Az új koncepció tesztjét először az ibis ZurichMesse Airport vezette be, ahol a lobbyban alakították ki a Charlie’s Corner nevű bárt, mely fő specialitása a sör és a napszaknak megfelelő menü. Reggel a vendégek kávét fogyaszthatnak, este pedig a Sörfalról választhatnak helyi svájci söröket. Emellett helyi ételeket, például rösztit rendelhetnek pop-rock hatású környezetben.

A Charlie's Corner bár az ibis ZurichMesse Airport Hotelban

Fotó: Abaca Corporate/Stefan Kuhn

Ahogy az ibis megbízásából készült IPSOS-kutatásban részt vevők 79%-a is kiemelte, a zenehallgatás kiemelt szereppel bír az életükben. 2019-ben több mint 100 élő előadást rendeznek meg ibis szállodákban feltörekvő népszerű művészek részvételével. Ez a kezdeményezés összhangban van az IPSOS-kutatás eredményével, mely szerint a válaszadók 40%-a szívesen venne részt élő koncerten. Az ibis az új tehetségek népszerűsítőjeként lép fel és tervezi, hogy a legjobbakat elhozza a Sziget Fesztiválra – zárul az Accor közleménye.