Street Food-díjas a Tölcsibe

Forrás: turizmus.com

 2018. november 08. 12:12

Tíz évig tervezték, végül idén nyitottak meg és máris övék lett a Legjobb Nemzetközi Street Food Hely díja a 2018-as The Hungarian Street Food Awards versenyen. Ők a Tölcsibe.

Hogy mi a Tölcsibe? Egy apró étterem a Wesselényi utcában, melynek menüivel szinte indulásuk óta találkozhatunk a Bónusz Brigádon is. A díjnyertes étel pedig a fűszeres hússal töltött waffel sok-sok szósszal és zöldségekkel.

 

„Az ötlet maga egy amerikai út során jött szembe velünk. Az általunk kínált étel egy stílus, ami Amerikában nagyon kedvelt és népszerű” – emlékszik vissza a kezdetekre Hutás László, a két tulajdonos egyike. „A céget Gáborral alapítottuk, aki az ételeink megálmodója és alkotója, és a professzionális konyhai folyamatokért felel” – mondja László. A 30 négyzetméteres étteremben jelenleg hatan dolgoznak, de László elégedett a cég méretével: legfontosabb számukra, hogy a saját maguk elé tartott mérce magas legyen.

„A vállalkozásunk működtetése során nagyban hagyatkozunk az érzéseinkre, az ételeinket, a munkatársainkat és az együttműködő partnereinket illetően is. Ez utóbbiakat az alapján választjuk ki, hogy megvan-e az összhang és a bizalom, egy hullámhosszon vagyunk-e és a céljaink elérésében tudjuk-e egymást segíteni az úton. A Bónusz Brigád már az első hetekben megkeresett minket, mi pedig akkor az ismertség növelése céljából elkezdtünk együttműködni, és azóta is folyamatosan találunk kapcsolódási pontot, mely mindkét félnek előnyöket jelent” – mondta a Tölcsibe tulajdonosa.

 

Fotók: lwp.hu

„Megreformálni nem akarunk semmit, a célunk, hogy egy jót, jó áron, kellemes környezetben egyen az, aki hozzánk betér. Egyszerűség és nagyszerűség, ezt szeretjük” – mondta Hutás László. „Megfelelő tapasztalatokkal felvértezve terveink között szerepel, hogy további helyszíneken is megjelenjen a Tölcsibe, valamint az étel jellegét kihasználva szeretnénk részt venni a nagyobb fesztiválokon is. Viszont nem sietünk sehová. Ami lehetőség szembe jön, azzal foglalkozunk, de nem törekszünk ész nélkül és mindenáron a mihamarabbi növekedésre.”

Kapcsolódó cikkek

A legjobb New York-i street food

2018. szeptember 25.