Street food drosztokért vonultak fel Budapesten a büfékocsik

Forrás: MTI

 2017. május 04. 19:26

A büfékocsik (food truckok) közterület-foglalási lehetőségeit semmilyen központi szabályozás nem határozza meg, a Magyar Street Food Egyesület ezen szeretne változtatni.

A felvonulást szervező egyesület elnöke, Vad-Horváth Zoltán elmondta: az önkormányzatok éppen a jogi szabályozás hiánya miatt utasítják el a büfékocsik közterület-foglalási kérelmeit.

Az egyesület szeretné elérni, hogy bérelt food truck drosztokat alakíthassanak ki olyan területeken, ahol még nincsenek ilyenek, de igény lenne a gyors étkezést biztosító vendéglátásra. Ezek között szerepelhetne például szerintük a Citadella és környéke, vagy a Duna-part bizonyos részei, továbbá a Városliget és több más fővárosi közpark is.

Demonstráltak a food truck-ok

A felvonulás után az autók részt vesznek a pénteken kezdődő, hétvégi, negyedik Food Truck Show-n, a Kincsem Parkban, ahol több mint félszáz büfékocsi kínálatát kóstolhatják meg az érdeklődők.

A fővárosban 80-100 korszerű, prémium szolgáltatást nyújtani képes büfékocsi működik, számuk országosan akár a 150-et is elérheti. Egy-egy büfékocsi kialakítása 10-15 millió forintba kerül – mondta Vad-Horváth Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

Gasztrotavasz Egerben

2017. március 27.