Street food verseny a Millenárison

Forrás: MTI

 2017. február 23. 20:04

Food Truck Rally elnevezéssel rendeznek street food versenyt, amelyen több tucat büfékocsi méri össze tudását és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat péntektől vasárnapig a Millenárison.

A szervezők öt hozzávalót határoznak meg, ebből hármat kell felhasználniuk a nevezőknek. Az így készült ételeket szakmai zsűri is véleményezi, de kóstolás után a látogatók is szavazhatnak étel, ital és édesség kategóriákban. A versenyen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért.

A versenyművek mellett a kocsik hagyományos kínálatából is válogathat a közönség, továbbá családi és gyerekprogramok, Kovács Lázár főzőbemutatója és koncertek színesítik az eseményt.
A szakmai programok között a rally első délutánján a Megújuló Akciócsoport és a Zöld Övezet Társulás mutatja meg, hogyan működik a műanyagmentes büfézés. Másnap többek között a közösségimédia-aktivitás és a jó marketing mikéntjéről lesz szó.

A vasárnapi workshopon kiderül, hogyan érdemes saját food truckot építeni: szó esik majd az autók beszerzéséről, a konyha kivitelezéséről és a kocsik designjáról, arculatának kialakításáról, az egészségügyi szabályokról pedig a Nébih képviselője tájékoztatja az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

Street food: új irányzatok

2017. február 07.