Svájcban is tiltják a paritási klauzulák alkalmazását

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 22. 12:23

A Svájci Szállodaszövetség (Swiss Hotel Association) örömmel fogadta a Nemzeti Tanács döntését, amely szerint törvényben fogják megtiltani, hogy az OTÁ-k (on-line szobafoglalási portálok) a szerződésekben paritási klauzulákat használjanak.

A Svájci Szállodaszövetség véleménye szerint ezzel a szabályozással a külföldi versenytársaikhoz – a német, francia, osztrák, olasz szállodák – képest hátrányban levő hazai hotelek visszakaphatják vállalkozói szabadságukat – tartalmazza az MSZÉSZ sajtóközleménye.

Svájc turizmusa, a piac normál működésének helyreállítása érdekében feltétlenül szükséges, hogy a versenyfeltételek azonosak legyenek. Ezt biztosítja az új szabályozás.

Villahotel Schaffhausenben

Fotó: Booking.com

A Svájci Szállodaszövetség megnyugvással fogadta, hogy a politika észrevette, hogy a piac nem működik az online foglalási platformok által használt paritási klauzulák mellett. Ezt az igazolja, hogy a COMCO (Svájci Versenyhivatal) 2015 őszén hozott döntése óta – mikor is egyetértettek az OTA-k szerződéseiben a szűkített paritási klauzulák megtartásával – sem az árak, sem a jutalékok szintje nem változott, a piacra új szereplő nem tudott belépni.

 

Kapcsolódó cikkek