Tavaszváró Mini Svét a Rosinante Fogadóban

Forrás: turizmus.com

 2023. február 22. 15:20

Március 25-én tartja a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) a tavaszváró Mini Svét rendezvényét, mely során megnyílik a Rosinante Fogadó kapuja a vidéki gasztronómia szerelmesei előtt.

A tavaszi szezont beindító rendezvényen maguk a séfek tálalják a vendégeknek az ételeket, akik így akár szóba is elegyedhetnek velük. Az éttermek kóstolóadagokkal készülnek, így lehetőség lesz több ételt is kipróbálni.

Az idei Mini Svéten a Kistücsök (Jáhni László), a Nomád (Balogh Bari), a Macok (Macsinka János), A Séf és a Kertész (Horváth Gábor) lesznek a hagyományosan visszatérő vendég éttermek, a házigazda Rosinante (Ódor Gergő) mellett.

Két újdonsággal is készül a szervezet: a SVÉT elnöke, Ruprecht László és Ádám Csaba a lajoskomáromi Páskom 1802 gasztroműhely séfjeinek ételeit is megkóstolhatják a Rosinante-ba látogatók, desszert fronton pedig a Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely vesz részt, így a vendégek Harrer Beával is találkozhatnak majd.

svet rosinante

Az éttermek kóstolóadagokkal készülnek, így lehetőség lesz több ételt is kipróbálni

Fotó: Rosinante Fogadó

Meglepetésvendégként a győri Búzakék Pékség (Takács Gábor) is ott lesz. A pékség croissant variációkkal és vadkovászos péktermékekkel mutatkozik be a Svét követőinek. A programok között sörbemutató is lesz, a séfek pedig halas meglepetésekkel is készülnek. A borokért a Bortársaság felel majd, a Rosinante jóvoltából pedig tavaszi gyógynövényekkel fűszerezett koktélokat is kóstolhatnak a vendégek.

A rendezvényre a belépés ingyenes (a rendszer 0 Ft-os jegyet ad), de regisztrációhoz kötött.