SVÉT Veszprémben

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 15. 15:50

Az év egyik legjobban várt gasztrorandevúja a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éves nagyrendezvénye. A mindig változó helyszínt szeptember 11-én, vasárnap a Chianti Étterem városa, Veszprém adja, a díszletet a vár impozáns kulisszái biztosítják az Érseki Palota előtti téren.

A rendezvény az Érseki Palota előtti téren pontban délben, a megyés püspök köszöntőjével és asztali áldásával kezdődik.

 

Ezután a Chianti tulajdonosi köréhez tartozó balatonfüredi Baricska Csárda cigányzenekarának műsora következik, a zene illeszkedik a tematikához: a hagyományőrző blokkot modern ritmusok váltják, hiszen az itt kínált finomságokat az Örökségünk és kreativitásunk mottó jegyében kell elkészítenie a séfeknek. A vendéglátók egy hagyományos magyar, illetve egy modern, önazonos kreatív fogást kínálnak.

 

Az esemény remek lehetőség arra, hogy a 15 SVÉT, és a két meghívott helyi étterem (Oliva Étterem, Villa Medici), illetve a SVÉT-aspiránsok bemutassák, hol tart aktuálisan a konyhájuk. Az italokról is a helyi erők, a Balatoni Kör tagjai gondoskodnak. A vendégek a várbeli nevezetességeket a rendezvény ideje alatt jelentős kedvezményekkel látogathatják Veszprém városának felajánlásának köszönhetően.

Résztvevők: a 15 Stílusos Vidéki Étterem (többek között: az IKON, Anyukám mondta, Kistücsök, Erhardt Étterem, Rosinante, Mandula stb...) + 2 meghívott veszprémi étterem(Oliva,Villa Medici) + 3 aspiráns étterem.

A 12 órától 18 óráig tartó rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezés: veszpreminfo.hu.