15 éves lett az ezerarcú rendezvénykomplexum

Forrás: turizmus.com

 2023. január 19. 17:01

Tizenöt éves lett Budapest egyik legkülönlegesebb rendezvénykomplexuma, a Symbol. A mai kor elvárásainak megfelelően felújított műemlék házban az évek alatt több ezer érdekes művész és vendég fordult már meg.

A rendezvénykomplexumot egy több száz éves sváb vízimolnár házból alakították ki, de a felújításkor megőrizték a beugrót, a tornácot, a barokk fedélszékes padlásteret. Az építészeti különlegességek megóvásért 80 képzőművész dolgozott rajta több éven keresztül úgy, hogy a háznak továbbra is maradjon mesélnivalója: például arról a korábban üzemelő éttermi részről, ahol a padlót egyedi módon a mai napig marhabőr borítja, és a névadó Puskás Öcsi kedvenceit is fogyaszthatták a vendégek.A Gardenben, egy vastag üveg védelme alatt máig áll a régi kút, melyben a legenda szerint a Szent Koronát rejtették annak idején. A három részből álló, 220 éves pinceétterem pedig középkori tematikus vacsoráknak is tanúja volt. A több száz éves épületet még 2000-ben vette meg Barna Sándor.

Az épület nagyobb méretű termeiben a klasszikus bulikon, koncerteken és rendezvényeken kívül volt már hivatalos bokszmérkőzés, jégrevü Edvin Marton hegedűszójára, táncverseny, nemzetközi mixer- és borbélyverseny, Gatsby-party, számos művészeti kiállítás és expo, sőt egy alkalommal itt DJ-zett a világ leggazdagabb emberének fia, miközben Forma 1-es pilóták buliztak rá.

A Gatsby-partyn így szolgálták fel a welcome drinket

Fotó: Eventrend Group

A házat 2015 óta üzemeltető Eventrend Group tájékoztatása szerint bár a korábbi évek a rendezvényes szektor számára igen küzdelmesek voltak, 2022-t számos telt házas eseménnyel, sikeres produkciókkal zárták.

Január 21-én pedig ünnepelnek az ismert DJ-k, Bárány Attila és Hamvai PG zenéire, valamint meglepetés születésnapi show-val is készülnek.