SYNLAB Kiválóság Program – fürdőknek és szállodáknak

Forrás: turizmus.com

 2021. október 13. 11:33

A biztonságos fürdőélmény növelése érdekében a SYNLAB Hungary Kft. és a Magyar Fürdőszövetség egy innovatív programot indított SYNLAB Kiválóság Program címen. A Program a járványhelyzetben felértékelődött higiéniai elvárásokat kívánja biztosítani mindenki számára érthető és átlátható módon.

A SNYLAB Kiválóság Programban részt vevők vállalják, hogy a jogszabályi kötelezettségeken felül, további higiéniai többletvizsgálatoknak, illetve szúrópróbaszerű mintavételeknek vetik alá magukat, amelyekkel látogatóikat tudják biztosítani a kifogástalan higiéniai biztonságról.

Az üzemeltetők részére a laborvizsgálatokkal egybekötött mintavétel nem jelent újdonságot, hiszen a jogszabályi kötelezettségüknek eleget téve – évente vagy szezonálisan, a medence típusától függően akár kéthetente is – akkreditált laboratóriumi vizsgálati eredményekkel kell a vízminőségüket ellenőrizni. Emellett pedig a napi rutin részét képezik a fürdő szakemberei által végzett gyorstesztelések is, így például a klórszint ellenőrzése

A Programban való részvétel folyamatos visszajelzésen és önkéntes vizsgálatokon alapul. Az említett többletvizsgálatok köre felületi és levegőhigiéniai teszteket tartalmaz. A Programban elérhető fokozatok – arany és platina – megszerzése és megtartása átlátható követelményrendszer teljesítése révén történik.

Az együttműködés keretében a Magyar Fürdőszövetség szeptember 1-jén hirdette meg a Kiválóság Programhoz kapcsolódó pályázatot, amelyre a Szövetség rendes tagjai jelentkezhettek. A pályázat nyertesei az első 3 évben kedvezményesen vehetik igénybe a Program által nyújtott szolgáltatásokat.

A pályázatra 2021 szeptemberében lehetett jelentkezni. Ugyanakkor a jelentős érdeklődésre való tekintettel, a pályázat lezárását követően – a kedvezmények igénybevétele nélkül – lehetősége lesz további fürdőknek is a Kiválóság Programhoz történő csatlakozásra.

 

Mindemellett a SYNLAB Kiválóság Programot szállodákra is kiterjesztik, hiszen a higiéniai biztonság nemcsak a fürdőkben elvárt követelmény, hanem a szálláshelyeken is.

 

A tökéletes kikapcsolódás kulcsa a bizalom, hogy jó kezekben vagyunk és nem kell tartanunk a nem megfelelő higiénia következtében tapasztalható kellemetlenségektől. Ennek biztosításában, valamint a kiemelkedő közegészségügyi és higiéniai biztosító fürdők és szállodák számának növekedésében kíván segítséget nyújtani a SYNLAB ezzel a programmal.

SYNLAB-biztonság a repülőtéren is

Utazásaik során olvasóink is – még a szálláshely elfoglalása, illetve a fürdőélmény megkezdése előtt – találkozhatnak a SYNLAB névvel. Környezetanalitikai és környezethigiéniai vizsgálatokat végzünk minden közlekedési formán.

Többek között a reptéren is találkozhatnak velünk, mivel ivóvízvizsgálatokat végzünk a Lufthansa Technik Budapest Kft. számára is. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a gépeket leszállás után a hangárban alaposan átvizsgálják, az utasteret például darabjaira szedik, az ülőhelyeket, a padlózatot lebontják, a mi kollégánk így olyan állapotban látja a gépeket, ami nagyon nem szokványos. Természetesen ez nagy önállóságot és megbízhatóságot követel meg mintavevőnk részéről.

A határidők gyakran nagyon feszesek, ami nagyfokú rugalmasságot igényel mind a mintavevőnk, mind a laboratórium munkatársai részéről – ez akár hétvégi laboratóriumi vizsgálatot is jelenthet. A vizsgálati paraméterek megfelelnek a hatóság által ivóvízre előírt követelményeknek és az Airbus ajánlásának is.

További információ és jelentkezés a SYNLAB Kiválósági Programra:

SYNLAB Hungary Kft.

1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5–7.

Budapest DOCK – Szabadkikötő,
Logisztikai és Ipari Park

E-mail: KornyezetKemia@synlab.com

(X)