Szakmai lépésváltás a Zsidai Csoportnál

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 25. 16:41

A nemzetközi sikereket is elért hazai gasztronómiai csoport nagy lépésre készül idén ősszel. Külföldi szakemberekkel bővül az eddig is kivételes gárda, illetve változások lesznek az éttermek szakmai vezetésében is - tájékoztat közleményében a cégcsoport.

A csoport vezetője, az elismert gasztronómiai szakember, Zsidai Zoltán Roy méltán büszke arra, hogy az idén 34 éves családi cég nemzetközi szinten is komoly sikereket ér el. A cég rohamos fejlődését látva idén a csoport szakmai lépésváltásra szánta el magát.

Lutz Lajos, aki a Pest-Buda Bistro nyitása óta, azaz 6 éve vesz részt a munkában, csoport szinten a minőségért és kreativitásért felelős séffé lép elő, átadva a Pest-Buda konyháját régi neveltjének, Száger Gyulának, a 21 A Magyar Vendéglő konyháját pedig Pálinkás Zsoltnak.

Lutz Lajos feladata az éttermek szakmai vezetése mellett egy komoly minőségbiztosítási rendszer felépítése is lesz, illetve munkájával mindig azt a konyhát támogatja majd, ahol a legnagyobb szükség lesz rá.

Ezzel párhuzamosan Litauszki Zsolt, aki eddig ezt a feladatot ellátta, elhagyja a cégcsoportot, s saját karrier elé néz szeptember végétől Costa Ricán. Litauszki Zsolt kiérdemelte a nemzetközi figyelmet a Zsidai csoportnál végzett innovatív működése nyomán és Costa Ricán megismételheti a Budapesten elért eredményeit.

A Pierrot konyhájának vezetését az ambiciózus és sikeres francia séf, Romain Rougéra veszi át, aki két éve dolgozik a Pierrot-ban. Szakmai felkészültségéhez pedig nem fér kétség, hiszen dolgozott az 5 csillagos Burdigala Hotel éttermében, Joël Robuchon 2 Michelin csillagos éttermében, Cyril Lignac-nál, valamint konyafőnök-helyettes volt a párizsi Le Moderne étteremben.

Lutz Lajos, a Zsidai Csoport minőségért és kreativitásért felelős séfje