Szakmai napot szervezett az NGM a kínai turizmusról

Forrás: turizmus.com

 2015. október 25. 13:04

Kínai-magyar turisztikai szakmai nap keretében látta vendégül hivatalában dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár Duan Jielong urat, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetét.

A kétoldalú találkozót követően, október 22-én közösen nyitották meg a mintegy nyolcvan, a kínai kapcsolatokban érdekelt turisztikai szakember részvételével zajló szakmai rendezvényt. A találkozó célja a szakmai szereplők tájékoztatása, a kapcsolatépítés előmozdítása, végső soron a kínai vendégéjszakák számának növelése volt.

2012 óta Kína a világ legnagyobb turisztikai küldő országa, és ma már költés tekintetében is világelső. A nemzetközi turisztikai szervezetek Kína kiutazó forgalmának további dinamikus növekedésére számítanak a következő években. Hogy ezekből a kedvező nemzetközi folyamatokból Magyarország is profitálni tudjon, erősítenünk kell turisztikai kínálatunk versenyképességét a kínai piacon.

Ehhez az is szükséges, hogy minél jobban megismerjük a kínai utazók igényeit, gyors vízumügyintézéssel, továbbá minél több közvetlen légi járattal tegyük hazánkat számukra kényelmesen elérhetővé. A jelenleg érzékelhető tendencia mindenképpen derűlátásra ad okot, hiszen az idei év első nyolc hónapjában minden eddiginél nagyobb, 40%-os növekedés volt tapasztalható mind a kínai vendégek, mind az általuk itt töltött vendégéjszakák számában.

A szakmai találkozó számos új információval, impulzussal és kapcsolatfelvételi lehetőséggel szolgált a kínai ki- és beutaztatásban érdekelt üzleti szereplők számára annak érdekében, hogy még több vendéget fogadhassunk a nemzetközi turizmus egyik legfontosabb küldő országából.

Dr. Ruszinkó Ádám kiemelte: a turistaforgalom kölcsönös bővülését szolgálja, hogy a jövő évi Utazás Kiállítás díszvendége Kína lesz, az eseményhez kapcsolódva a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. és a Kína-Közép-Kelet-Európai Országok Turisztikai Koordinációs Központja szakmai programot szervez. Egyúttal emlékeztetett arra a fontos turizmusdiplomáciai sikerre is, melyet a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal (CNTA) regionális képviseletének budapesti megnyitása jelent Magyarország számára. Az eseményt ugyancsak az Utazás Kiállítás kezdetére időzítik.