Szakmai nappal nyílt meg az OMÉK

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 19. 18:59

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár nulladik napján, szeptember 19-én került sor az I. OMÉK Szakmai Napra a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum és az Agroinform.hu mezőgazdasági portál szervezésében.

Az eseményen a legnagyobb hazai agrárszakmai és élelmiszeripari döntéshozókat, termelőket és beszerzőket látták vendégül.

A Szakmai Napon neves szakemberek elemezték az agrárium és az élelmiszer-gazdaság üzleti kockázatait és lehetőségeit. A rendezvény újdonsága és egyedisége abban rejlik, hogy az előadások meghallgatása mellett a résztvevők közösen vitathatták meg a legfontosabb agrárgazdasági kérdéseket az I. Magyar „Nyitott tér" agrár workshop keretében.

Fotó: MTI

Ezen túl a rendezvény célja volt, hogy személyes találkozókon keresztül segítse az újfajta együttműködések létrejöttét a kapcsolódó termékpályák mentén, ezt a szervezők networking programmal is igyekeztek elősegíteni. A Szakmai Napon több mint 800 résztvevő, 6 előadó és 24 moderátor volt jelen.

Az eseményt dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője és Bolyki Bence, az Agroinform.hu mezőgazdasági portál vezetője nyitotta meg.

Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője köszöntő beszédében kiemelte: "Az OMÉK Szakmai Napot már megszületése pillanatában hagyományteremtő céllal hívtuk életre. Terveink szerint mostantól minden évben, az OMÉK-ot követő, páros években is megszervezzük a konferenciát a hazai szakmai élet erősödésének támogatására, a szakmaiság, szakmai kapcsolati rendszerek élénkítésére, fejlesztésére."

A délelőtti workshop-előadások olyan témákat jártak körül, mint az agrárium kockázatai és a kockázatkezelés lehetőségei, amelyről Kemény Gábor, az Agrárgazdasági Kutató Intézet igazgatója tartott előadást. Dr. Filippo Codato, az Asnacodi igazgatója pedig az olasz mezőgazdasági közösség példáján keresztül mutatta be a kockázatkezelés elősegítésének lehetőségeit.

Emellett az előadásokon szó volt a mezőgazdaságban lejátszódó technológiai forradalomról, a szakértői kockázatértékelésről az agráriumban és a globalizáció hazai agrárgazdaságra gyakorolt hatásairól is.

A Szakmai Nap délutáni programja az I. Magyar „Nyitott tér" agrár workshop volt, amely új, innovatív módszernek számít hazánkban, mezőgazdasági vonatkozásban pedig most alkalmazták először. A workshop négy szekcióból állt (szántóföld, élelmiszeripar, állattenyésztés és kertészet), az egyes szekciók programja az üzlet, a szabályozás és az erőforrások témái köré szerveződött. A jelenlévők, kisebb csoportokat alkotva, egy-egy témakört az abban igazán érdekelt szereplőkkel együtt bontottak ki.

A workshop jellegű fórum kiváló alkalmat kínált minden résztvevőnek arra, hogy hallathassa a hangját, és a többi jelenlévővel együtt megoldást találjon az ágazat legégetőbb problémáira.

A Szakmai Nap szereplői nemcsak fontos információkkal és ismeretekkel, de új üzleti és szakmai kapcsolatokkal is gazdagodtak.

Kapcsolódó cikkek