Szállásbiztosítással garantált a bevétel

Forrás: turizmus.com

 2014. november 17. 17:35

A hazai szállodákban nem jellemző az előlegkérés, így a foglalás lemondásának nincs anyagi következménye, miközben a ház bevételtől esik el. Ezt a problémát hivatott megoldani a Mondial új szállásbiztosítása.

Egy német felmérés szerint az ottani szállásfoglalás-lemondások 50 százalékát semmilyen költség nem terheli. Magyarországon ennél minden bizonnyal rosszabb a helyzet, ami gyengíti a bevételek tervezhetőségét – indokolta új termékük, a szállodai szobalemondási biztosítás bevezetését Nógrádi Margaréta, a Mondial Aissistance country sales managere a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségei debreceni közgyűlésén.

A szállodaipar számára kidolgozott alapbiztosítás szálláslemondás esetén megtéríti a befizetett utazás árának teljes összegét, átfoglaláskor vagy az utazás későbbi megkezdésekor pedig a foglalási érték 20 százalékát. A magasabb szintű, komplett csomag ezeken felül kiterjed arra az esetre is, ha a vendég megszakítja utazását, illetve az általa okozott személyi és tárgyi károkat is megtéríti a szállodának. A szállásbiztosítás további extrákkal, például belföldi autós asszisztenciával vagy mobiltelefon-védelemmel is kiegészíthető.

Nógrádi Margaréta elmondása szerint az olcsó díjú szállásbiztosítás beépítése a szobaárakba – opcionálisan vagy kötelező érvénnyel – nemcsak nagyobb biztonságot garantál a szállodának, hanem magasabb bevételhez is juttatja, köszönhetően a biztosító magas, 25 százalékos jutalékfizetésének.