Szallas.hu: az eladás egyben a továbbfejlődés záloga is lehet

Szerző: Németh Andrea

 2015. október 27. 16:53

Egyszerűen most volt itt az a pillanat, hogy a piac és a vevő személye is lehetővé tette az eladást – nyilatkozta szerkesztőségünknek Dorcsinecz József, a Szallas.hu egyik alapítója.

A cégnek tovább kell fejlődnie, és ezt az új keretek között, az új tulajdonos szárnyai alatt látták nagyobb volumenben megvalósíthatónak.

Mint Dorcsinecz József elmondta, az eladásnál komolyan mérlegelték a vevő személyét is, hiszen fontos volt számukra, hogy a saját gyerekként „felnevelt” termék jövője biztosított legyen. Az új tulajdonos hisz a termékben, a célja nem a piacszerzés, hanem a Szallas.hu eddigi elvek és stratégia mentén való továbbfejlesztése, a folytonosság megtartásával.

A tervek szerint a Szallas.hu a cégcsoporton belül önálló egységként működik majd tovább. Az eddigi hármas ügyvezetést (Dorcsinecz József és Varga Zoltán alapító tulajdonosok mellett a Cental Média részéről Szigetvári József) egyszemélyes ügyvezetés váltja fel, erre Szigetvári Józsefet kérték fel, akinek a személye szintén garantálja a kontinuitást. Változatlan formában működik tovább a cég két telephelye is Budapesten, illetve Miskolcon. Szakmailag tehát a folyamatosság elvét követik, a csapat is marad a régi, akiknek egyébként a tulajdonosok elmondása alapján a sikeres üzemelés is nagyban köszönhető. Többek között a csapat is garantálja az eredeti alapértékek megtartását, mint a transzparencia és az élményadás.

A régi tulajdonosok ezt az évet még továbbviszik, 2016-tól pedig tanácsadóként még részt vesznek a munkában.

Az új tulajdonos továbbviszi a stratégiai célokat a külföldi terjeszkedést tekintve is, szeretnék a belföldi vezető pozíció mellett fokozni a külföldi jelenlétet, és intenzíven terjeszkedni Lengyelországban, az ottani belföldi turizmusra koncentrálva. Varsóban néhány hónapja nyitottak irodát, megkezdődött a kinti belföldi piac felépítése.

Dorcsinecz József szeretné hangsúlyozni azt is, hogy büszkék a Szallas.hu eddigi eredményeire, amely Korábban Superbrands díjat kapott és beválasztotta a Deloitte a leggyorsabban fejlődő vállalkozások közé, tulajdonostársával pedig a turisztikai szakma 50 legbefolyásosabb szakemberi között szerepeltek 2014-ben. Rengeteg a törzsvendégük, a márka ismertsége nagyon magas. Büszkék arra is, hogy eredményeiket külső tőke bevonása nélkül sikerült elérni, ami szintén meglehetősen ritka.

A Szallas.hu-n 2014-ben csaknem 10 milliárd forint volt a közvetített szállások értéke, a nettó árbevétel pedig 1,35 milliárd. A kft.-hez tartozik a szintén sikeres szallasguru.hu és a konferenciahotelek.hu is. A szallas.hu Magyarországon kívül Horvátországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában is jelen van.