Ezekbe a hazai városokba utazik a legtöbb magyar az őszi szünetben

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 28. 15:02

Biztatóan alakul a belföldi foglalások száma az őszi időszakra a Szallas.hu szerint. A szeptember kimondottan sikeres, de az őszi szünet és az október 23-ai hosszú hétvége iránt is folyamatosan élénkül a kereslet. Budapest, Eger és Gyula a legkeresettebb úti célok az őszi utazók körében.

Az őszi hónapokra a kétéjszakás tartózkodási idő eddig a legkeresettebb, tízből négy foglalás két éjre szól a Szallas.hu-n keresztül lekötött foglalásoknál. Az egyéjszakás utazások a foglalások harmadát teszik ki. Ezzel szemben három éjszakára már csak a foglalások 16,4 százaléka szól, négy éjre pedig 6 százalék.

Az átlagos kosárérték 71 532 forint foglalásonként, egy főnek egy éjszaka átlagára pedig 12 695 forint. Eddig minden ötödik foglalás esetében SZÉP-kártyás fizetést jelöltek meg a foglalási oldalon.Az őszi hónapokban a hotelek a legnépszerűbbek, eddig a Szallas.hu-s foglalások 32 százalékát teszik ki. A hoteleket követik az apartmanok (26%), a vendégházak (22%), majd a panziók (14%), végül az egyéb szállástípusok (5%). A top tíz kereséskor használt leggyakoribb szűrő között megjelent a teljes ellátás is.

Az őszi hónapokban a hotelek a legnépszerűbbek

Fotó: 123rf.com

A magyar vendégek országhatáron belüli eddigi foglalásai ugyan 7,8 százalékkal, a vendégéjszakaszám 9,7 százalékkal elmarad tavaly őszhöz képest, a Covid előtti rekordévhez, 2019-hez hasonlítva azonban jelenleg 1,1 százalékkal több a foglalás őszre – írja közleményében a cégcsoport.

 

Keresett az október 23-ai hosszú hétvége és az őszi szünet

Az őszi szünet esetén a tavaly leutazott foglalások számához képest jelenleg 2,4 százalékkal több foglalás áll bent. Főként a nagy, wellness-szálláshelyek iránt van kereslet. Ugyanakkor tavaly ilyenkor 24 százalékkal több őszi szünetre szóló foglalás volt aktív az idei évhez képest – jegyzi meg a cég. Ennek oka részben az időszak sajátosságaiban keresendő, hiszen november 1-je négynapos hosszú hétvége volt, ami ráadásul az őszi szünetbe is beleesett. Várhatóan idén is a szünetet megelőző héten csúcsosodik ki a kereslet.A Szallas.hu a nyári időszakra vonatkozóan szintén a rövidebb idejű foglalások térnyeréséről számolt be korábban.

Top 10 belföldi úti cél a magyarok körében ősszel a Szallas.hu foglalási számai alapján:

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Gyula
  4. Pécs
  5. Szeged
  6. Siófok
  7. Hévíz
  8. Hajdúszoboszló
  9. Zalakaros
  10. Nyíregyháza

Top belföldi úti célok az október 23-ai hosszú hétvégén:

  1. Gyula
  2. Eger
  3. Pécs
  4. Zalakaros
  5. Budapest

Top belföldi úti célok az őszi szünetben:

  1. Eger
  2. Gyula
  3. Visegrád
  4. Zalakaros
  5. Pécs