Szallas.hu: 2023-ra állhat helyre a belföldi turizmus

Forrás: turizmus.com

 2020. október 14. 13:09

A szállásfoglaló oldal kiemelt partneri konferenciáján a Google-szálláskeresések trendjeiről és a fővárosi szállodák túlélési lehetőségeiről is szó esett.

Nyolcadik alkalommal tartotta meg kiemelt partnereinek szóló őszi szakmai konferenciáját a Szallas.hu. A rendezvény célja, hogy a résztvevők első kézből kapjanak naprakész tájékoztatást és hasznos, releváns tudásanyagot a szakmát jelenleg kiemelten foglalkoztató témák kapcsán.

A rendhagyó online konferenciát nagy érdeklődés övezte, az előzetes regisztrációk alapján kétszer annyi vendég követte online a programokat, mint az előző évben offline módon.

Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója nyitó előadásában kitért a COVID-19 járvány felhasználói viselkedésre gyakorolt hatására is. Az átalakulás jelentős: felerősödött az igény az egyedi élmények és szolgáltatások, valamint az egyszerű online fizetés iránt, ami az e-kereskedelem mozgatórugója.

A szakember véleménye szerint a belföldi turizmus két-három éven belül visszaállhat a 2019-es szintre, a külföldi forgalom azonban sokkal lassabban épül majd vissza. A légitársaságok becslései szerint hat év kell a helyreálláshoz, az autós beutazóforgalom akár hamarabb is élénkülhet.

Az idén online megtartott konferenciára kétszer annyi érdeklődő regisztrált, mint tavaly

Fotó: Szallas.hu

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. adatai szerint a SZÉP-kártya-költések júliusban és augusztusban rekordot döntöttek, idén eddig összességében 32 százalékkal nagyobb értékben fizettek a kártyatulajdonosok, mint a tavalyi év első 9 hónapjában – ismertette a trendeket Vargáné Jandrasits Ildikó, a zrt. vezérigazgatója.

A Google képviseletében Erdős Ádám Industry Manager mutatta be a belföldi turizmus keresési trendjeinek átalakulását. Előadásában felhívta a partnerek figyelmét arra, hogy mára a szálláskeresések kétharmada mobilon történik, így érdemes erre fókuszálnia minden szállásadónak és a piac szereplőinek. A keresési kifejezések toplistája is átalakult, nagyot nőtt például a Tisza-tavi szállások, az erdei, az olcsó és a vidéki szállások keresési kifejezések használati aránya. Adataik szerint kb. 4-10 százalékkal többen kerestek apartmanra.

A konferencia további előadói a turizmust érintő változásokra kínáltak megoldásokat vagy mutattak be saját példákat. Így hasznos információk hangoztak el a biztonságos online konferenciaszervezésről és a szállásipar digitalizációs lehetőségeiről is. Továbbá értékesítést és marketinget támogató optimalizációs javaslatokat is megismerhettek a résztvevők.

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetésen Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke, Nádas Gábor, a Thermal Hotel Visegrád volt vezérigazgatója, Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin Zamárdi kommunikációs és marketingvezetője, Bogár Zoltán, a Danubius Hotels üzletfejlesztési igazgatója, valamint moderátorként Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. igazgatója tartott eszmecserét a fővárost érintő nehézségekről, a konferenciaturizmus kiesésének következményeiről és a túlélési lehetőségekről. A beszélgetés során elhangzott, hogy a fővárost a forint alapú fix árazás és az egymásra építhető élmények tehetik vonzóbbá a vidéki vendégek számára.