Többen utaznak el pihenni idén pünkösdkor, mint tavaly

Forrás: turizmus.com

 2023. május 10. 11:29

Nem sokkal a húsvéti és a május elsejei hosszú hétvége után itt az újabb alkalom a belföldi utazásra. Míg május elején Budapest volt a legkeresettebb belföldi úti cél, most úgy tűnik, pünkösdkor Gyula lesz a legnépszerűbb.

A hónap végét a pünkösdi hosszú hétvégével zárjuk. „Jelenleg 15 százalékkal több foglalásunk van, mint időarányosan tavaly" – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. A jelenlegi állás szerint Gyula, Siófok, Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb úti cél. A top tízes listára még Budapest, Hajdúszoboszló,  Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza került fel – olvasható a Szallas.hu sajtóközleményében.

A foglalások közel harmada apartmanba, 26 százaléka vendégházba, 23 százaléka hotelbe szól. A vendégek 14 százaléka választott panziót, míg 6 százalékuk egyéb szállástípust. Egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül.

A húsvéti pihenő után a május elsejével záródó hosszú hétvégén is sokan indultak kikapcsolódni. „A háromnapos hosszú hétvégére leadott foglalások alig 10 százalékkal maradtak el a négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól" – tette hozzá a sajtószóvivő. Egy főnek egy éjszaka átlagosan 11 570 forintba került.

A pünkösdi előfoglalások között Gyula a legkedveltebb úti cél

Fotó: Gyulai Vár

 

A legtöbb foglalásban Budapest, Eger, Pécs, Szeged és Gyula részesült a Szallas.hu adatai szerint. Sopron, Balatonfüred, Hévíz, Siófok és Hajdúszoboszló követték őket. A vendégek 27 százaléka hotelben, 26 százaléka apartmanban, 24 százaléka vendégházban, 18 százaléka panzióban pihent, 5 százalék pedig egyéb szállástípust választott.

Top 10 belföldi úti cél a pünkösdi hosszú hétvégén a Szallas.hu-nál:

  1. Gyula
  2. Siófok
  3. Eger
  4. Szeged
  5. Pécs
  6. Budapest
  7. Hajdúszoboszló
  8. Balatonfüred
  9. Zalakaros
  10. Nyíregyháza