Három magyarból kettő többször utazna évente, ha kedvezményeket kapna

Forrás: turizmus.com

 2024. június 04. 13:38

Több vendégéjszaka generálódhat a kedvezményes ajánlatoknak köszönhetően a Szallas.hu reprezentatív felmérése szerint, amelyben a lojalitással kapcsolatos attitűdöket vizsgálták a magyar lakosság körében. Minden második válaszadó 1-6 nappal többet utazna évente, mint a kedvezmény nélkül.

„A válaszolók kétharmada inkább többször utazna egy évben, ha több kedvezményes ajánlatot kapna, 22% inkább hosszabb időt töltene el egy helyen, míg 13%-át nem befolyásolná a több kedvezmény” – ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu hűségprogramért felelős marketingmenedzsere.

A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszolók négyötöde nyitott a hűségprogramokra, és már számos ilyenben tag is. A személyre szabott ajánlatok és a pontgyűjtés miatti felhalmozás érzése miatt regisztrálnak a legtöbben.

„Az online szállásközvetítő használata esetén pedig az ár, a minőség, az előzetes tapasztalatok és a kényelem a legfontosabbak” – tette hozzá a marketingmenedzser, aki azt is elmondta, hogy a százalékos kedvezmény bizonyul kimagaslóan a legértékesebbnek, ezt követi, ha a szálláshely közelében található látványosságokra és a vendéglátóhelyekre kedvezményes kuponokat kapnak.Az eredmények azt mutatják, hogy már a 10% kedvezmény is motiváló, de a válaszolók harmadának a 15%-os szint az alsó küszöbérték, csaknem kétharmaduk pedig a 20% feletti szintet preferálná.

Az utazók 22 százaléka hosszabb időt töltene el egy helyen, ha kedvezményeket kapna

Fotó: 123rf.com

A kutatás eredményeire válaszul a Szallas.hu idén májusban elindította hűségprogramját, a Hű!-t. Már közel tízezer felhasználó regisztrált az azóta eltelt alig két hétben, és közel 1500 alkalommal kedvezményesen foglaltak a programhoz csatlakozott magyar, horvát és román szálláshelyek valamelyikében.

„A hűségprogram mind a vendégek, mind a szállásadók számára előnnyel jár – mondta Trepess Beatrix. – A hűségprogramra regisztrált vendégek jelentős kedvezményekre tehetnek szert, a programban résztvevő szállásadók pedig azon túl, hogy jobb láthatóságot kapnak az oldalunkon, több vendégéjszakában is részesülhetnek."

Ezt erősítik a bevezetést követő eredmények: már az első egy hétben a csatlakozott szállásadókhoz átlagosan másfélszer annyian foglaltak, mint a többiekhez.