Így jutott el a magyar szállásfoglaló garázscég a 82 millió eurós tranzakcióig – podcast

Forrás: turizmus.com

 2022. október 06. 20:46

A hatalmas potenciállal rendelkező belföldi piacot szólította meg a működését a nagy konkurenciák árnyékában elindító a Szallas.hu. A cégcsoport vezérigazgatója, Szigetvári József a szállásfoglalás Wizz Airjének nevezett cég stratégiájáról és válságra adott válaszaikról is beszélt a Trend FM-en.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding vásárolja meg a Szallas.hu-t is üzemeltető, az elmúlt években nemzetközi szereplővé vált Szallas Groupot.

A Trend FM-en Érczfalvi András szerkesztő-műsorvezető készített interjút Szigetvári József vezérigazgatóval, aki bemutatta azokat a mérföldköveket, melyeken keresztül a 15 éve Miskolcon alapított startup a 82 millió eurós tranzakció szereplőjévé válhatott.

 

A kis költésű vendégeket vették célba

Az első mérföldkő, hogy a befektetői támogatás nélkül, pusztán egy jó ötletre épített vállalkozás a nagy konkurenciák árnyékában, a gazdasági válság közepén indult növekedésnek. Újdonság volt, hogy a belföldi piacot megcélzó Szallas.hu-ra kedvező áru utazási csomagokat is fel lehetett tölteni, ráadásul a portál a digitalizációra is áthidaló megoldást kínált azzal, hogy a keresletet ügyfélszolgálat kötötte össze a digitális szaktudással nem rendelkező szálláshelyekkel.

A siker titka a jól megválasztott piaci szegmens volt. „A nagy szállásfoglaló portálok látómezejéből hiányzott a belföldi turizmus, holott 2014-ben az emberek 60 százaléka volt képes szálláshely-szolgáltatást igénybe venni, és ezek 80 százaléka belföldön utazott. Mindössze 15 százalék választotta úti célként a környező országokat és 5 százalék utazott rendszeresen távoli célpontokra” – emelte ki a szakember, hogy a nagy költésű utazók árnyékában a hatalmas mennyiségű tranzakcióval rendelkező belföldi piacra senki nem koncentrált a konkurencia közül.

Szigetvári József: Válság helyett érdemesebb a világ átalakulásáról beszélni, melyekhez alkalmazkodni kell

Fotó: turizmus.com / Dombóvári Judit

A modell működőképességét először a Central Media Group ismerte fel, 2015-ben pedig a PortfoLion vásárolta meg a céget az EXIM és az OTP által biztosított forrásból, és a tőkeerős háttér mellett intenzív nemzetközi akvizíciós stratégiával támogatta organikus növekedésüket. Így válhatott a Szallas.hu Group 2022-ben már 250 millió forintos közvetített értéket bonyolító vállalattá.A műsorban elhangzott: a rengeteg érdeklődő közül 2022-ben olyan befektetővel írták alá a szerződést, mely Lengyelország legnagyobb internetes szereplőjeként a további növekedési lépcsőt adhatja. A Wirtualna Polska Holding a lengyel piac legnagyobb turisztikai termékével rendelkezik, mely, rendhagyó módon, a Szallas.hu rendszere alatt fog a továbbiakban működni. A lépés olyan vendégforgalmat biztosít a vállalatnak, mely messze kiemelheti őket a régióból.

 

Garázscégből nemzetközi vállalat

A műsort meghallgatva további részletek derülnek ki arról, hogyan váltak a tulajdonosok menedzserré, és milyen vállalat- és struktúraépítésre volt szükség ahhoz, hogy a 10 fős startup cég hatékonyan működő, 350 főt foglalkoztató nemzetközi vállalattá váljon. Szó esett arról is, hogyan befolyásolja a sikeres működést a technológiai invesztíció és az erős ügyfélszolgálat, és hogy miért van szükség a foglalási élmény biztosítására. A beszélgetés a külföldi terjeszkedés és a fejlesztői oldal finanszírozásának kapcsolatára is rávilágít.

A cégcsoport 2019 második felétől készült a turizmust is érintő válságra, a Covidra és a 2020 márciusi teljes lezárásra azonban nem számítottak. Az interjúból megtudhatjuk, milyen trendekre figyeltek, milyen teóriát állítottak fel és milyen stratégiai döntéseket hoztak a pandémia árnyékában, és ezek a nyitás után hogyan segítették későbbi tevékenységüket. A munkaerő megtartásának módjairól és kommunikációjukról szintén szó esett.A szálláshelyek jövedelmezőségének romlása miatt Szigetvári József a szállodák 15-20 százalékának ideiglenes bezárására számít, transzparens kommunikációra és kreatív ötletek felvállalására buzdítja a szálláshelyeket. A hallgatók megtudhatják azt is, miként vélekedik a szakember a digitalizációról, az NTAK-ról, a kereslet alakulásáról és az előttük álló feladatokról.

Kiderül, a lengyel felvásárlás miként alakítja át a cég működését és hogyan növeli kínálatát. Zárásként a vezérigazgató hangsúlyozta azt is, hogy válság helyett érdemesebb a világ átalakulásáról beszélni, melyekhez alkalmazkodni kell.