Szigetvári József leköszön a Szallas.hu éléről

Forrás: turizmus.com

 2023. december 07. 15:44

2024 februárjától, tizenkét év után távozik a Szallas.hu éléről Szigetvári József, a céget interim CEO-ként a menedzsment kolozsvári tagja, Rigó Ferenc vezeti ezután.

Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója 2024 februárjától leköszön, és stratégiai tanácsadóként támogatja tovább a cégcsoportot. Interim CEO-ként a Szallas Groupot a menedzsment kolozsvári tagja, Rigó Ferenc vezeti.

Szigetvári József

Fotó: Szallas.hu

Szigetvári József vezetése alatt a Szallas.hu tizenkét év távlatában apró miskolci turisztikai startupból piacvezető belföldi online foglalási portállá vált, majd külföldi akvizíciók révén öt országban tevékenykedő, 500 fős csapattal dolgozó közép-európai cégcsoporttá (Szallas Group) nőtte ki magát. Sikerének látványos elismerése volt 2022-ben, hogy a szektor egyik legnagyobb stratégiai exitjeként a lengyel média- és e-commerce óriás, a Wirtualna Polska Holding felvásárolta – írja közleményében a Szallas.hu Zrt.

A leköszönő vezérigazgató februártól stratégiai tanácsadóként segíti a cégcsoportot, amelyet a Wirtualna Polskával közösen újabb növekedési pályára állítottak. „Az elmúlt tizenkét évben elképesztő történetet írtunk a Szallas Grouppal: oroszlánrészt vállaltunk a magyar piac digitalizációjában, majd bebizonyítottuk, hogy stratégiánk külföldön is működőképes. Személyes döntésem, hogy a Szallas Group következő nagy ugrását továbbra is csapattagként támogatom, elsősorban a közép-európai akvizíciókra és a lengyel piac digitalizálására koncentrálva” – ígéri Szigetvári József.

„Hálásak vagyunk Józsefnek víziójáért, elkötelezettségéért és vezetői munkájáért – mondta Aleksander Kusz, a WP Holding E-Commerce alelnöke. – Megnyugtató számunkra, hogy továbbra is velünk marad, és kulcsfontosságú stratégiai projekteket visz tovább.”

Rigó Ferenc

Fotó: Szallas.hu

Februártól az új vezérigazgató érkezéséig a Szallas Group menedzsment tagja, Rigó Ferenc vezeti a Csoportot interim CEO-ként, aki maga is Szigetvárihoz hasonló sikertörténetet írt Kolozsvárról alapított online foglalási oldalával, a Travelminit.ro-val.

„Romániai termékünk vezetőjeként 2018 óta aktív szerepet vállaltam a csoport működésében, többek között új ötéves stratégiánk kialakításában. Fő célom, hogy nemzetközi csapatunknak megfelelő támogatást és víziót biztosítsak közép-európai piacvezető termékeink építéséhez”– hangsúlyozta Rigó Ferenc.