Szilveszterkor Eger, Gyula és Szeged a legkeresettebb a Szallas.hu-nál

Forrás: turizmus.com

 2023. december 29. 19:27

Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Gyula, Szeged, Budapest és Pécs a legkeresettebb úti cél – ismertette foglalási adatai alapján a Szallas.hu közleményében.

A szállásfoglaló portál kiemelte: az ünnepi időszakból a szálláshelyeken az idén is elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellnesshotel már november végén telt házat jelzett az év végére. A foglalásonkénti átlagár fejenként egy éjszakára 15 ezer forint.

Ilyenkor többen keresik a wellness-ajánlatokat és az óévbúcsúztató, ünnepi csomagajánlatokat, valamint programlehetőségeket – tették hozzá.

Eger szilveszterkor is a legnépszerűbb úti célok között van a belföldi utazók körében

Fotó: visiteger.hu

A jövő éves várakozásaikról Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója a közleményben kifejtette: a gazdasági környezet javulása várható 2024-ben, ami az utazások iránti kereslet erősödését eredményezi. További növekedési lehetőséget tartogat, hogy azok, akik az idén anyagi megfontolások miatt nem mentek a nyaralni, jövőre már áldozni fognak rá.

A belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP-kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. Erre nagy szüksége is van a szektornak, mert a külföldi utazások a koronavírus-járvány után már visszatértek, jövőre ez a trend maradni fog, de valószínűleg már nem erősödik – vélekedett Szabó Tamás.