Szállj meg John és Yoko békeszobájában!

Forrás: turizmus.com

 2017. október 10. 14:30

Minden, ami bármilyen módon kötődik a Beatleshez, aranyat ér, méghozzá sokat. Most éppen a szállodaipar használja ezt ki.

Jókora összegért bárki megszállhat abban a szobában, ahol annak idején John Lennon és Yoko Ono, többnapos ágyban töltésével, a világbékéért demonstrált.

A Fairmont Queen Eizabeth szálloda 1742-es lakosztálya azóta ikonikus hely lett. A szerelmespár nem titkolta ittlétét, ellenkezőleg, meghívták a világsajtót, hogy a Give Peace a Chance szám szellemében, a maguk sajátos módján a békéért tüntessenek. Természetesen a lakosztályt az 1969-es esemény óta alaposan renoválták és teljesen új bútorokkal rendezték be, de az ára nem emiatt borsos, hanem valaha itt élt világhírű lakóik miatt. Ez az a helyiség ugyanis, ahol John Lennon és Yoko Ono 1969-ben tartották klasszikus „bed-in” demonstrációjukat.

A nyolcnapos bed-in egyik látványos akciója volt, amikor az ágy mögötti falra a dal egy-egy sorát felfirkálták. Ennek helyét sem felejtik el megemlíteni a lakosztály bérlői számára. A mai belső dekorációt az ihlette meg, ahol John és Yoko élt valaha: például Londonban, New Yorkban, New Delhiben és Tokióban. Az 1742-es lakosztály négyszemélyes, és a szálloda honlapján keresztül is lefoglalható.

Az Airbnb keretében foglalható az a szállás, amelyet a londoni Abbey Road stúdióban alakítottak ki

 

Még érdekesebb az az Airbnb keretében foglalható szállás, amelyet a londoni Abbey Road stúdióban alakítottak ki. Az Abbey Road – amely egy Beatles album címe is lett – a St. Johns Wood kerületben található, északnyugatra a Hyde Parktól. Nemcsak a világhírű gombafejűek, de számos más híres művész rögzítette itt lemezeit, például a Pink Floyd, Amy Winehouse, Cliff Richard vagy Plácido Domingo. Hat évvel ezelőtt az épület – egy 19. századi, úgynevezett townhouse – a kulturális örökség emlékművé vált.

De most négy embernek van lehetősége arra, hogy itt aludjon az egyik stúdió közepén. A zerencséseket állítólag egy vetélkedő folyamán választják ki.