Szálloda nyílik a kapucinusok vízivárosi kolostorában

Forrás: turizmus.com

 2019. május 19. 13:30

Budán, a Vízivárosban egy 300 éves apátsági épület ad otthont a négycsillagos Monastery Boutique Hotel Budapestnek, ahol a múlt remekül összefér a modern jelennel.

Hol egykor kapucinus szerzetesek laktak, idén nyártól négycsillagos kényelem várja a vendégeket, a budai Fő utcában. A Várnegyed alatti Víziváros üde színfoltja lesz a főváros egyik legújabb szállodája, nemcsak barokk műemléképülete, hanem különleges szolgáltatásai miatt is. A Monastery Boutique Hotel Budapest idén nyáron nyitja meg kapuit, méghozzá egy 300 éves apátsági épületben.

A szálloda patináját a régmúltat idéző vastag mészkőfalak, a márványburkolat és a több száz éves téglák adják. Az idő azonban nem állt meg, az épület ugyan az 1600-as évekből való, szállodaként mégis modern, kényelmes szobákkal, közösségi terekkel és étteremmel várja majd a pihenni vágyókat.

A Monastery Boutique Hotelt egy 300 éves apátsági épületben alakították ki

Fotó: Accent Hotels

A 47 szoba többsége nem egyforma, az épület műemlék jellege miatt is egyediek. „A legtöbb szobában megőriztük az eredeti falrészleteket, amelyek megadják az alaphangulatot, de emellett a modern kényelmi berendezések sem hiányoznak. Meghatározó jellegzetesség a nagy belmagasság és a szép korabeli ablakok” – mutatta be a szobákat Miseta Alexandra, az Accent Hotels PR- és marketingvezetője.

Ráadásul a vendégek olyan színű és dekorációjú szobát választhatnak, ami a leginkább kedvükre való. Ha a két fürdőszobás, közel ötven négyzetméteres Executive lakosztály mellett döntenek, akkor élvezhetik a kilátást annak hatalmas panorámaablakain keresztül, és bármikor ejtőzhetnek egyet szabadon álló fürdőkádjában.

A 47 szoba többsége nem egyforma, az épület műemlék jellege miatt is egyediek

Fotó:  Accent Hotels

Az Accent Hotels által üzemeltetett, négycsillagosra tervezett boutique hotel a szállodalánc hetedik tagja Budapesten, országosan pedig a huszadik. (A lánc ezenfelül két szállodát üzemeltet még Ausztriában.) Mindössze néhány perces sétára a Duna-parttól és a budai Vártól nyugodt, csendes környezetben várja a fővárost felfedezni vágyó szabadidős turistákat és üzletembereket egyaránt.

Igazi múltidéző kaland vár arra, aki a kapucinus rend egykori kolostorát választja szállásául. A Fő utca-Ponty utca sarkán található hotelből kisétálva bebarangolhatja Budapest legszebb történelmi emlékhelyeit, majd a nap végén ehet egy finomat a hotel elegáns éttermében, melynek fogásait nem csak a szállóvendégek élvezhetik, bárki besétálhat az utcáról és megkóstolhatja.

A Fő utcában található hotel néhány perces sétára van a budai Vártól és a Duna-parttól

Fotó:  Accent Hotels

„Úgy gondoljuk, a szálloda elhelyezkedése, a Várnegyedhez való közelsége mindenképp vonzó lehet a turisták számára, ugyanakkor a belváros is könnyen elérhető távolságban van. Az impozáns átriumos reggeliző rész, a kandallós étterem és a különleges bárkínálat mind-mind a ház előnyére válik” – folytatta a hotel bemutatását Miseta Alexandra.

Elmondása szerint az előfoglalások azt mutatják, hogy a párok szívesen választják az új szállodát egy romantikus hétvégére. Emellett számítanak a budai oldalt előnyben részesítő céges ügyfelekre is, akik számára például reptéri transzfert és parkolást tudnak nyújtani.