Szálloda üveggyárban

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 26. 11:44

Múzeumok, állatkertek, templomok, porcelángyárak, kastélyok, sörfőzők és borpincék szomszédságában, sőt azokon is belül is nyitottak már szállodát, de üvegfúvó műhelyben még nem nagyon. Az egyik ilyen kivétel a svédországi Kosta Boda.

A világ egyik leghíresebb üveggyára nem egyszerűen egy üzem, hanem része a svéd kultúrának, azon belül a dizájnnak és kortárs művészetnek. A nagy múltú gyár – amelynek termékei a világ szinte mindegyik repülőterének duty free butikjaiban is megtalálhatók – vezetői úgy döntöttek, hogy a sok látogatót nemcsak egy-két órára marasztalják, de napokra is szeretnék, ha náluk tartózkodnának.  A Kosta Boda Art Hotel sikeres üzletmenete bebizonyította, hogy jól gondolkodtak.

A dizájnos szállodában az üvegfúvók híres mesterségét is megtekinthetjük

Fotó: booking.com

Nemcsak  a skandináv belső turizmus nyert ezzel: sok külföldi látogató specializálódik érdeklődési körét illetően a kortárs alkotásokra, azon belül is a porcelánra, az üvegre, a kerámiára, és szívesen tesz túrát e művészetek jegyében.

A szálloda építészetében, ahol csak lehet, üveggel pótolták, ahol fának vagy vasnak kellene lenni, de nemcsak ebben utalnak a névadó híres gyárra. Ma is meg lehet tekinteni az üvegfúvók híres mesterségét, és a gyár történetét.

A helyi üzletben a Kosta Boda és más híres skandináv üveggyárak termékeit lehet megvásárolni. A szálloda arról is híres, hogy a szokottnál is nagyobb gondot fordítanak a spa részlegre, mind az építészeti megoldásokat illetően, mind a szolgáltatásokban. Az éttermi rész, a bár és a lobbi szintén csillog-villog az üveg tárgyaktól. Egyes szakértők szerint a bor- és a sörkínálat is erős vonzerővel bír.

 

Kapcsolódó cikkek