Szálloda vagy apartman, mit keresnek a gyermekkel utazók?

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 02. 11:14

Mind a családosok, mind a párban utazók most inkább a biztonságos belföldi desztinációkat választják, azonban igen eltérő, hogy mit tartanak szem előtt a gyermekkel, és mit a párban utazók, és milyen szolgáltatásokat részesítenek előnyben – derült ki a Lounge Group e heti elemzéséből.

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült elemzés szerint az egyes külföldi országok piros, sárga és zöld besorolása, a karanténkötelesség és a szállásfoglalás továbbra is aktív beszédtéma az interneten az utazni vágyók körében. A bizonytalan határon túli nyaralások helyett inkább a biztonságosabb, belföldi turisztikai célpontokat veszik célba idén nyáron az utazók, így hazánk eddig kevésbé felfedezett régiói is sok látogatóra számíthatnak.

 

Gyermekekkel másabb az utazás?

A gyermekkel utazóknak jelentősen eltérőek az igényeik a gyermektelenekkel szemben, az átlagnál fontosabb a szállás minősége és a félpanziós vagy a teljes ellátás lehetősége, így véve le a terhet a szülők válláról. Emellett minden egyéb szempontból is körültekintőbbek, elsődleges számukra, hogy szükség esetén milyen könnyen érhető el orvosi ellátás, a szálláshely gyermekbarát-e, illetve, hogy van-e lehetőség gyermekfelügyeletre.

A gyermekkel utazók előnyben részesítik a vízparti üdülőhelyeket

Fotó: 123rf.com

Előnyt jelent a vízpart és a közelben lévő, alternatív gyermekprogramok, ezen kívül a távolság is befolyásoló tényező. Többnyire olyan úti célt választanak, amely autóval kényelmesen megközelíthető.

 

Szálloda vagy apartman?

Az ország középső régiójában élők elsődleges információforrása a szálláshelyekkel kapcsolatban az internet, emellett pedig az apartmanokat részesítik előnyben. Számukra fontos a szálláshely nyújtotta szabadság, hogy opcióként választhatják a főzést, illetve, hogy a különböző vendéglátóhelyeken, éttermeken keresztül még inkább megismerhetik úti céljuk környezetét. A budapesti lakosok inkább barátaik, ismerőseik tapasztalatára támaszkodnak, és a szállodákat preferálják. Amennyiben találnak olyan szállást, ami megfelelő számukra, szeretnek visszajárni ezekre a bevált helyekre – olvasható az elemzésben.

(Az elemzést a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Lounge Group végezte a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével.)