Szállodai élményrangsor

Forrás: turizmus.com

 2017. december 18. 12:56

Már ilyen is van! Az egyre fokozódó specifikáció oda vezet, hogy a sok ezernyi szálloda rangsorolását nemcsak csillagok és stílusok szerint értékelik, hanem szezonok és élmények szerint is.

Ezen a téren a londoni Berkeley verhetetlen, az exkluzív Knightsbridge-en, London szívében lévő hotel nemcsak a gondosan kiválasztott karácsonyi díszek, egyedi menük terén nyújt kiválót, de tetőtéri teraszán a vendégek klasszikus karácsonyi filmeket nézhetnek a nagy szabadtéri képernyőn, miközben meleg puha pokrócokba bugyolálva, egy csésze forró csokoládét kortyolgatnak – írja az alltomresor.se nevű svéd turisztikai online újság.

A második helyen a párizsi  Hôtel Plaza Athénée végzett, amely saját korcsolyapályával büszkélkedhet.

Az ideális karácsonyi helyszín persze a finn, sarkvidéki Kakslauttanen Arctic Resort, a végtelenül hosszú éjszakák azonban korántsem unalmasak – a szánkószafarik, a szaunázás és némi itóka segít ellazulni a különös havas tájon.

Klasszikus karácsonyi filmélmény a szálloda tetőteraszán

 

A Fairmont San Francisco Hotel több mint egy évszázada várja a kisebb-nagyobb vendégeket egy gigantikus mézeskalács házzal, amely a szálloda hallját díszíti. A legötletesebb a Mikulás-lakosztály, ahol Santa Claus társaságában nézünk meg tipikus karácsonyi filmeket, miközben forró italokat kóstolgatunk.

A hóborította norvég erdők között található a mesés karácsonyi élményt nyújtó Herangtunet Boutique Hotel. Hangulatos parti a meleget árasztó kandalló előtt, jéghalászat és a kutyaszán sem hiányzik az élmények közül.

A svájci Dolder Grand Hotel azzal próbálja elcsábítani a vendégeket, hogy személyre szabott, saját karácsonyfát díszítenek számára. A német Althoff Hotel Fürstenhof után egy amszterdami következik, a L’Europe, amely felejthetetlen karácsonyi menüjével tűnik ki.

A Häringe kastély, Stockholm belvárosától félórányira van, az élmények közül kiemelkedik a karácsonyi színház és a szánkózás.

A 10. helyen a New York-i Plaza Hotel végzett, oly sok film forgatási helyszíne, amely mindig legenda volt – és karácsonykor sincs ez másként.