Szállodai és vendéglátó ipari textíliában elsők – Vend-Tex Kft.

Forrás: turizmus.com

 2018. november 06. 09:30

Ön honnan szerzi be szállodai és éttermi, esetleg wellness vagy catering textíliáit? Rendszeresen rendel frottírokat külföldről, távoli országokból, ahol nem csak a rettenetesen hosszú szállítási idővel kell szembenéznie, hanem az ingadozó minőséggel is? Esetleg itthon keresett beszállítót, ahol a gyártási idő nyúlik hetekre, mert soha nincs az ön által rendelt mennyiség készleten, vagy a minőség, az érték és az ár nincs arányban egymással? Ha még nem sikerült megtalálnia az ön által keresett minőséget a megfelelő áron; azt a beszállítót, aki törekszik a gyors átfutási időre, kiszámítható minőségben szolgáltat, és a raktárkészlet mellett az egyedi igényeket is teljes körűen igyekszik kielégíteni; akkor valószínűleg még nem találkozott a Vend-Tex Kft.-vel.

A Vend-Tex az elmúlt huszonöt évben számtalanszor bizonyította azt, hogy kiemelkedik a magyar szállodai és vendéglátó ipari textilgyártók és forgalmazók sorából, és hogy igenis, megéri itthonról beszerezni azokat a textíliákat, melyek elengedhetetlenek egy szálloda esetében.

A Vend-Tex Kft. szerint az ügyfél az első – ugyanakkor nem csak az ön szállodáját értik ez alatt, hanem azokat a vendégeket is, akik önnél szeretnének kikapcsolódni, pihenni. A textíliák gyártása során az elsődleges elv, amit szem előtt tartanak, hogy a vendég elégedettségét nem csak a szálloda személyzete és a szolgáltatások befolyásolják, hanem ebben kiemelkedő szerepe van a textíliáknak is. Erről és azokról a beszerzési nehézségekről, problémákról, amikkel talán az ön szállodája is küzd, beszélgettünk a Vend-Tex Kft egyik tulajdonosával és ügyvezető igazgatójával, Mesicsné Kürnyek Zsófiával – akinek szakértelmét nem csak az általa vezetett cég 25 éve tartó sikerei igazolják, hanem az is hogy őt magát idén nyáron tagjai közé választotta a Fehérasztal Lovagrend.

Mi a leggyakoribb probléma, amivel a szállodák küzdenek a különböző textíliák – ágynemű, -huzat, frottírok, mint a köntös vagy törölköző, stb. – esetében?

Jelen pillanatban a Magyarországon üzemelő szállodák előtt a textíliák beszerzésekor két út áll: helyben szerzik be egy magyar beszállítótól, vagy külföldről, Kínából, Törökországból hozatják őket. Utóbbi esetben szembe kell nézni a hosszú, akár 3-5 hónapos szállítási idővel, az ingadozó, rögtön nem ellenőrizhető minőséggel, a visszáruzás bonyolultságával, esetleg a beszállítóval történő kommunikáció nehézségeivel. Magyar beszállító esetén viszont további két lehetőség áll nyitva egy szálloda előtt: olcsón gyártat alacsony minőségben vagy drágán magas minőségben. A Vend-Texnél mi az e kettő között található utat kínáljuk a szállodák számára.

Legyen szó bármilyen textíliárólágyneműhuzat, frottír, abrosz vagy akár függöny – a minőség és az ár a megfelelő alapanyag és a varrási kivitel, a gyártási technológia függvénye. Ahhoz, hogy ezt a kettőt összhangban lehessen hozni, kiemelt figyelmet szükséges fordítani az olyan vevői igényekre, mint a használat helye, módja és a mosási tulajdonságok. Fontos, hogy a beszerzők minden ilyen információt már az árajánlat kérés során a beszállító rendelkezésére bocsássanak.

A megfelelő ár-érték arányú, hosszan tartó, minőségi textília titka tehát egy fontos dologban rejlik: a megfelelő beszállító megtalálásában, aki minden tényezőt figyelembe vesz, és minden egyes méter textíliát az adott szálloda igényeire szabva gyárt le.

Honnan tudhatja, hogy megtalálta a felelősségteljes, profi beszállítót? Rákérdez minden apró információra, mely segít meghatározni az ön igényeinek megfelelő alapanyagokat és szöveteket, majd ezek alapján mintakollekciótezután pedig mintadarabokat is biztosít mosási útmutatóval, hogy még a megrendelés előtt lássa, valóban az ön által elvárt ár-érték arányú terméket fogja majd kézhez kapni. Amennyiben kiemelt figyelmet fordít a megfelelő beszállító megtalálására, és az általa biztosított mosási útmutatóban foglaltakat maradéktalanul betartatja a mosodában, biztos lehet benne, hogy jó előre megoldódott minden problémája a szállodai és éttermi textíliákkal kapcsolatban.

Egy szálloda, mint minden szolgáltató, életében a legfontosabb a vendégelégedettség – legyen szó családi nyaralásról vagy üzleti konferenciáról. Az ön üzleti filozófiájuk része, hogy ebben az elégedettségben a textíliának is jelentős szerepe van.

Nagyon fontosnak tartjuk a szobába, étterembe belépő vendég első benyomását. Ennek alakításához a textíliák nagymértékben hozzájárulnak. Azonban nem elég az, hogy látványra szépek legyenek, fontos, hogy a tapintásuk is minőségi, puha, kellemes legyen. A vendégelégedettséget pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy naponta keresnek meg egyéni vásárlók, hogy jól érezték magukat ebben vagy abban a szállodában, használva a jó nedvszívó képességű Vend-Tex frottír termékeket, vagy milyen kellemesen aludtak a magas minőségű ágyneműhuzatokban, ahol a cégünk textíliáit használják már hosszú ideje.

A logó vagy embléma hímzésen és szövésen kívül a szállodák színekkel is szeretik megkülönböztetni magukat. A Vend-Tex Kft. milyen módon tudja kielégíteni a szállodák és éttermek különböző egyedi igényeit?

Jellemzően a fehér textíliákra jelentkezik igény, ezért a legtöbb termékből ebben a színben és a standard méretekben kellően nagy raktárkészlettel rendelkezünk, ahonnan azonnal ki tudjuk szolgálni a megrendelőket.

Az egyedi igények három vonalon jelentkezhetnek: design, szín és a standardtól eltérő méret. Design tekintetében egyre gyakoribb, hogy a textíliákon – az ágyneműtől a frottíron keresztül az abroszokig és szalvétákig – megjelenjen a szálloda vagy éppen étterem logója, emblémája. Ezt hímzéssel vagy szövéssel tudjuk biztosítani, mennyiségtől vagy a minta aprólékosságától függően. Színek tekintetében is szinte korlátlan skálán mozoghatunk, ám itt kiemelten szükséges figyelni a klórállóságra, különösen egy étteremben, vagy egy szálloda wellness részlegén.

Mindezeken túl egyre nagyobb igény jelentkezik a különböző spandex termékek, asztal- és székhuzatok, valamint -szoknyák iránt, melyek varrási kivitelüktől és színüktől függően képesek egyedi hangulatot kölcsönözni egy-egy helyiségnek vagy rendezvénynek.

Ha már szóba jött a logó, embléma hímzés és szövés: melyiket mikor érdemes választani? Tud ezzel kapcsolatban valamilyen tanácsot adni?

Bonyolult, aprólékos minta esetén a hímzést ajánljuk, ami egyébként nem kötött minimum rendelési mennyiséghez, valamint alapanyaghoz. A szövéssel történő emblémázás törölközőn mutat jól, ezt nagyobb mennyiségi igény esetén tudjuk biztosítani. Minden esetben egyedileg segítünk kiválasztani az ügyfélnek az igényeihez igazodó, lehető legjobb megoldást.

Egy beszerzési eljárás általában hosszadalmas, időt és energiát igényel. A Vend-Tex mivel tudja segíteni ügyfeleit ebben a tekintetben?

Olyan standard termékek esetében, mint például az egyszerű fehér törölköző, köntös vagy ágyneműhuzat, raktárkészletet tartunk, hogy akár azonnal is ki tudjuk szolgálni a megrendelőt. Egyedi gyártás esetén pedig partnereinknek az igényeik megfogalmazásában egy, a weboldalunkról letölthető árajánlatkérési segédlettel, az úgynevezett Esettanulmánnyal tudunk segíteni. Ez tartalmazza a legtöbb fontos információt, melyeket egy beszerzési eljárás során célszerű a megrendelőnek a potenciális szállító rendelkezésére bocsátani, ezzel lényegesen lerövidítve az ajánlatadás átfutási idejét.

Jelenleg pedig két fontos informatikai fejlesztésünkön dolgozunk: egy átfogó vállalatirányítási rendszer bevezetésén, mely szintén segítségünkre lesz majd az állandó partnerek gyors kiszolgálásában, valamint egy, a kisebb szállás- és vendéglátóhelyek online történő, kisebb rendeléseit segítő webáruházon. Ugyancsak az ő figyelmükbe ajánljuk a kifutó termékeinket, melyeknél nem tudjuk biztosítani a folyamatos pótlást, ezért akciós árral rendelkeznek.

Nem csak a beszerzéssel foglalkozó munkatársak idejét terheli le egy-egy szezonban a textília rendelés, hanem a költségvetést is. Még bosszantóbb, amikor sűrűn kell cserélni a készletet, mert idő előtt elhasználódtak a textíliák.

Ismerjük ezt a problémát. Az első és legfontosabb ennek kiküszöbölésére, hogy a szállodák időben, tervszerűen végezzék a beszerzéseiket, annak a figyelembevételével, hogy jelen pillanatba milyen váltásszámmal dolgoznak. Ez viszont csak a beszerzések számának ritkulását segíti elő. Ahhoz, hogy egy szállodai textília tartós, hosszú életű legyen, kiemelt figyelmet kell fordítani az alapanyagra és a mosási tulajdonságokra is. A Vend - Tex Kft.-nél büszkék vagyunk arra, hogy az állandó alapanyag beszállítók révén mi magunk is képesek vagyunk folyamatosan magas, tartós minőségben gyártani – amihez az ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszerünk is hozzájárul. Emellett ahhoz, hogy a beszerzők felelős döntést tudjanak hozni, mintadarabokat biztosítunk a megrendelés előtt, amikhez mosási útmutatókat is mellékelünk, így a szöveteket alávetheti mosodai teszteknek is, meggyőződve a termékek minőségéről és mosásállóságáról. Ahhoz pedig, hogy a textíliák élettartama még inkább meghosszabbodhasson, dolgozunk az RFID rendszer bevezetésén.

Tegyen ön is azért, hogy vendégei elégedettek legyenek, és megkímélje önmagát rengeteg bosszúságtól, amit az alacsony minőségű textíliák okoztak eddig! Ismerje meg a Vend-Tex Kft.-t: töltse le a katalógusokat, amikhez megkapja az igényei megfogalmazását segítő esettanulmányt is! Ha pedig egy kisebb panziót, motelt vagy éttermet vezet, segítünk spórolni egy kicsit: ajánljuk figyelmébe az akciós kifutó termékek listáját.

 

(x)