Szállodai gyakorlatok speed meeting keretében

Forrás: turizmus.com

 2014. október 09. 16:44

Újszerű módon vitattak meg izgalmas szakmai témákat a Magyar Szállodaszövetség Budapesti régiójának tagjai: workshopon, kis csoportokban, hét szállodai területre bontva kerültek elő az aktuális trendek, újdonságok, problémák. Cél volt az is, hogy felszínre kerüljön minél több szállodai jó gyakorlat.

Első ízben tartotta meg ebben a formában ülését az MSZÉSZ Budapesti régiója Kollin Gergely régióvezető (igazgató, Novotel Budapest Danube), illetve Fáska Gábor (igazgató, Opera Garden Hotel & Apartments) és Márics József (igazgató, Mercure Budapest City Center) régióvezető-helyettesek szervezésében. Az eseménynek a Millenáris Artmarket adott otthon, amely a szakmai beszélgetéseket követően tárlatvezetéssel is várta a résztvevőket.

 

F&B, sales, revenue management, housekeeping, műszak, front office és networking – ezeknek a témaköröknek a mentén 3-5 fős csoportokban, interaktív módon, valóban workshopszerűen zajlott a kétórás szakmai program, miután a jelenlévő körülbelül 30 szakembert Niklai Ákos MSZÉSZ-elnök és Kollin Gergely régióvezető köszöntötte.

 

A találkozó azért volt kifejezetten hasznos, mert azt követően, hogy az egyes témák vezetői felvázolták az adott terület aktuális kérdéseit, mindenki elmondhatta saját dilemmáit, s ezeket együtt beszélték meg, illetve mindenki bemutathatta, náluk mit hogyan oldottak meg. Vagyis a gyakorlatban azonnal alkalmazható hasznos tippeket is kaptak a résztvevők. Egy-egy téma megvitatására 20 perc állt rendelkezésre, majd a csoportok helyet cseréltek.

 

Előkerült például, hogyan érdemes árazni a reggelit, és milyen trendek vannak, amelyeknek meg kell felelni a választék és a tálalás terén, vagy hogy a sales milyen új kihívásokkal találkozik ma például a szegmentálás során. Miért fontos a forecast a revenue managementben és mi nehezíti meg mostanában a revenue managerek dolgát, továbbá hogy saját vagy bértextíliával éri-e meg inkább dolgozni. Érdekes és innovatív mobileszközös applikációt is megismerhettünk, amely a műszak munkáját segíti, s a networking fontossága mellett a front office aktuális kihívásai is felszínre kerültek, mint például a recepciósok motiválása, vagy a szállodai véleményoldalak folyamatos figyelése, pozitív befolyásolása.

 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége mindig is fontosnak tartotta, hogy olyan eseményeket, szemináriumokat, találkozókat szervezzen, amelyek alkalmával konkrét, a munka során jól hasznosítható tudást, információkat ad a tagság kezébe. A Budapesti régió mostani kezdeményezése jól illeszkedik ehhez a szándékhoz, s mivel a jelenlévők is egyértelműen pozitívan nyilatkoztak a délelőttről, remélhetőleg lesz mód ilyen vagy hasonló tapasztalatcserére a jövőben is.