Szállodai szobán nem múlhat az olimpia

Forrás: turizmus.com

 2016. június 01. 22:13

11 ezer budapesti szállodai szobával már biztosan számolhatnak a 2024. évi nyári játékok magyar pályázatának felelősei – hangzott el, június 1-jén, az első szerződések aláírásakor.

Az InterContinental Budapest konferenciatermében került sor az ünnepélyes aktusra, amelyen meghatározó szállodavállalatok, illetve szállodák képviselői látták el kézjegyükkel azt a szerződést, amelynek értelmében 11 ezer szobát garantálnak a 2024. évi olimpia szervezőinek.

 

Az olimpiai szállodai szerződéseket aláíró házak képviselői a pályázat felelőseivel, a főpolgármester-helyettessel és az MSZÉSZ elnökével az InterContinentalban

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a június elsejei aláírókon felül további öt-hatezer szoba üzemeltetője áll készen a szerződés aláírására, s biztos abban, hogy hamarosan összejön, a sikeres olimpiai pályázathoz feltétlenül szükséges újabb 5-6 ezer szoba is.

Az ünnepélyes aktus felvezetéseként a szállodák képviselőit köszöntötte Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Fekete Miklós a Budapest 2024 vezérigazgatója, Fürjes Balázs az olimpiai pályázat kormánybiztosa, valamint Niklai Ákos.

 

Szállodai vezetők egy csoportja az aláírás pillanatában

Fotók: Fülöp-Barna Júlia