Szállodaigazgatói reggeli az MSZÉSZ Keleti régiójában

Forrás: turizmus.com

 2016. október 24. 19:28

Kötetlen hangvételű, de szakmailag nagyon hasznos reggeli eszmecserén vettek részt a Keleti régió szállodaigazgatói október 21-én a debreceni Hotel Lyciumban, Szerdi Zsuzsanna régióvezető szervezésében – tájékoztatta szerkesztőségünket Könnyid László MSZÉSZ-alelnök.

A rendezvényen részt vett Széles Diana, Debrecen turizmusáért is felelős alpolgármestere és Könnyid László MSZÉSZ-alelnök is.

A fehér asztal mellett számos aktuális és kifejezetten regionális témáról beszélgettek a résztvevők, továbbá üzemeltetési kérdésekben is aktív információcsere alakult ki. Szó esett többek között a regionális turisztikai szereplők – Hajdúszoboszlótól Tokajig – stratégiai együttműködési eredményeiről, vendégforgalmi és repülőtéri adatokról, a térség munkaerő-piaci helyzetéről, tervezett új turisztikai attrakciókról és más beruházásokról, újonnan betelepülő cégekről, az olimpiai pályázat hatásáról. Kiemelt témaként szerepelt a városmarketingre költött források kérdése, továbbá a helyi rendezvények tervezésének és szervezésének menete.

A kötetlen reggeli lehetőséget adott a szakma és az érintett település vezetése között sok helyen hiányzó párbeszédre, a szállodaigazgatók megoldandó problémákat és javaslatokat is megfogalmaztak a debreceni alpolgármester felé. Könnyid László, korábbi alpolgármesteri tapasztalattal a háta mögött, bemutatta a Hévízen sok éve működő egyeztetés és párbeszéd számos eredményét.

A résztvevők szükségesnek érzik az ehhez hasonló kötetlen párbeszéd folytatását az aktuális kérdések megbeszélése érdekében, így elhatározták, hogy városonként havonta, régiós szinten pedig negyedévente folytatják a közös szállodaigazgatói reggeliket. Az MSZÉSZ részéről Könnyid László hozzátette, fontosnak tartja a szövetség régiós szervezeteinek helyi rendszeres összejöveteleit, közös gondolkodását.