Szállodalánccá vált az Accent Hotels

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: Turizmus Panoráma

 2015. november 16. 15:43

A szentgotthárdi Gotthard Therme Hotel & Conference október végi megnyitásával immár 18-ra emelkedett az Accent Hotels által üzemeltetett szállodák száma. Meddig szeretne még nőni a cég? – erről is kérdeztük Kerek Péter értékesítési és marketingigazgatót.

– Korábban hangsúlyozottan „csak" szállodaüzemeltetőnek mondták az Accent Hotel Managementet, egy minapi szakmai konferencián viszont már Accent Hotelst említve szállodaláncként is aposztrofálták. Mi indokolja a kommunikáció változását és mit jelent ez a gyakorlatban?

– Körülbelül két éve kezdődött ez a folyamat. Amikor elindítottuk törzsvendégrendszerünket, nevet kellett adni a közös platformnak, és ezen az új honlapon az Accent – mint közös nevező a szállodák között – már márkanévként jelenik meg, nemcsak mint üzemeltető. De a lánc nevét nem célunk szerepeltetni a szállodáink elnevezésében.

Nem azáltal akarunk lánccá válni, hogy egységes kinézettel, berendezéssel szabványosítjuk a házakat, amire az eltérő tulajdonosi háttér miatt sem lenne lehetőségünk, hanem üzemeltetési sztenderdekben gondolkodunk, az egyes kategóriákban nyújtott szolgáltatási színvonalat rögzítjük, ez garantálja az állandó minőséget a vendég számára. Például, hány csöngés után kell felvenni a bejövő hívást, mennyi időn belül kell kijavítani a vendég által jelzett műszaki hibát, hiányosságot és így tovább.

Kezdetektől a láncszerű működés irányába mutat központosított beszerzésünk, a nagy tételben vásárlás előnyeit ugyanakkor a beszállítói társulásunkhoz csatlakozó külsős szállodák is élvezhetik.

 

– Az Accentnek a szállodaipar válsága közepette sikerült évi 2-3 szállodával bővülnie, ma már 18, különféle méretű, kategóriájú és stílusú hotelt üzemeltet mintegy 1800 szobával, ezáltal a negyedik legnagyobb lánccá vált Magyarországon. Eredetileg is ilyen ütemű növekedésben és ilyen változatos portfólióban gondolkodtak?

– Volumben már túl is szárnyaltuk az eredeti várakozásainkat, a portfólió milyensége viszont nagyon másként alakult, mint elképzeltük, de ezt egy cseppet sem bánjuk. Alapvetően a városi szállodák háttér-üzemeltetését céloztuk meg, ezért sem akartunk a vendégek felé brandként megjelenni, csak a B2B kapcsolatokban. A másfél tucat szállodából ma mindössze hat corporate városi hotel – a budapesti 12 Revay, a Roombach és az Ambra mellett a székesfehérvári Lakeside, a szegedi Art és a gödöllői Erzsébet Királyné Szálloda –, ezek testesítik meg leginkább azt, ami az eredeti cél volt, összkapacitásunk háromnegyede ugyanakkor vidéki wellness-szállodákban található.

 

– Mi alapján mondanak igent egy felkérésre?

– Szigorúan matematikai alapon: eladható-e a szálloda a piacon, képes-e a tulajdonos elvárásait hozni, profitot termelni. Minden egységet – függetlenül attól, hogy városi, vidéki, kicsi, nagy, wellness- vagy éppen golfszálloda – meg tudunk méretni a saját fejlesztésű reporting rendszerünkben, amely feketén-fehéren megmutatja a költség-bevétel arányokat, ezek hol csúsznak el, érdemes-e fejleszteni vagy sem. A megkeresések 10-15 százaléka realizálódik egyébként. Tudni kell rólunk, hogy nagyon óvatosak vagyunk, alapos megfontolás után bővítjük a portfóliót.

A szakma részéről korábban elhangzottak olyan megjegyzések: „könnyű nektek, a banktól kapjátok a csődbe jutott szállodákat". Elfelejtve, hogy először szállodaszakmai tanácsadóként dolgoztunk együtt a bankokkal, utána kaptuk csak az ilyen felkéréseket, másrészt egy multinacionális pénzintézetnek ab­szolút rideg, racionális elvárásai vannak. Munkánk legnagyobb elismerése pedig az, amikor egy ház a banktól visszakerül magánkézbe, s az új tulajdonos megtart bennünket üzemeltetőnek, ezt történt a hévízi Lotus, a soproni Szieszta és a III. kerületi Academy golfpálya esetében is. Jelenleg egyébként csak négy banki tulajdonú szállodánk van, köztük a most átvett szentgotthárdi, amelynek üzemeltetését a Magyar Fejlesztési Bank zárt pályázatán öt hazai szállodamenedzsment cég közül nyertünk el.

 

– Mekkora kihívást jelent a közel 150 szobás Gotthard Therme Hotel & Conference, amely lényegében három évig üresen állt?

– Nagyon bizakodóak vagyunk. Le a kalappal a fenntartók előtt, mert kifejezetten jó állapotban őrizték meg a házat, se lopás, se rongálás nem történt, a mínusz első szinten volt egy kis beázás, de ezenkívül csak tisztasági festésre volt szükség, gépészetet kellett kicsit felújítani, textíliát cserélni. Erős négycsillagos szállodaként pozicionáljuk, a magyar piac megnyerése mellett fő célunk az osztrák célközönség megszólítása. A városban működő multik és a régió egyéb cégei pedig erős corporate és MICE-bázist adnak a ház 400 férőhelyes konferenciaterének kihasználására.

 

– Melyik teljesítményükre a legbüszkébbek?

– A bükfürdői Greenfieldre nagyon büszkék vagyunk, amelyet újrapozicionálása után rendkívül mélyről sikerült felhoznunk. Amikor 2012-ben átvettük, az osztrák piacon 3 éjszakás tartózkodást 68 euró/fő árért árult a szálloda, most egy éjszakát adunk fejenként körülbelül 70 euróért, tehát három év alatt sikerült megháromszoroznunk a szobaárakat.

 

– Mi az Accent válasza a szakma égető munkaerőhiányára?

– A részlegvezetők folyamatosan térképezik fel a kollégákat, kiben milyen potenciál rejlik, így tudunk a kompetenciák fejlesztésével, képzéssel saját magunk számára kinevelni középvezetőket, akiket mozgatunk a szállodák között. Nálunk jó szállodaszakmai tudást lehet szerezni, cégcsoporton belül van lehetőség a feljebb lépésre, ami nem biztos, hogy elérhető egy nyugati-európai szállodában, ezekkel tudjuk kompenzálni a kintinél alacsonyabb fizetéseket. Mindazonáltal a kollégák megtartására még mi is keressük a válaszokat.

 

– Idén négy szállodával, a szent­gott­hárdin kívül a budapesti 12 Revay­val, a fehérvári Lakeside-dal és a Somló hegyi Kreinbacher Birtokkal gyarapodott a lánc. Hova tovább?

– Szeretnénk fenntartani a fejlődési dinamikánkat a fővárosban és vidéken egyaránt. Az újra lendületet kapó budapesti szállodafejlesztési hullám aktív részesei vagyunk több projektben való érintettségünkkel. Bízunk benne, hogy rövidesen nemzetközi franchise zászlaja alatt tudunk szállodát nyitni a belvárosban. Mindemellett egyre tisztábban körvonalazódnak terveink az országhatáron túli terjeszkedésre vonatkozóan is, amivel megint egy teljesen új fejezetet nyitnánk az Accent Hotels életében.

 

A cikk a Turizmus Panoráma magazin novemberi számában jelent meg. Ön még nem előfizetőnk? Kattintson ide!