Szállodanyitásokkal várja az újraindulást a Marriott International

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. április 20. 14:40

Nemzetközi online sajtótájékoztatón ismertette az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régióban tervezett fejlesztéseit a Marriott International.

A tájékoztatón Satya Anand, az EMEA régió elnöke egy bécsi szállodából bejelentkezve elmondta, hogy a jelenleg még sok helyen érvényben levő kormányzati korlátozások ellenére is biztos abban, hogy újjá fog éledni a turizmus, mivel az utazási vágy nem tűnik el.

A járványhelyzet következtében ugyanakkor a változó kereslethez a szállodáknak alkalmazkodniuk kell, a siker kulcs a rugalmasság – hangsúlyozta.

Az online sajtótájékoztató résztvevői: Jenny Benzaquen (regionális elnökhelyettes), Satya Anand (EMEA-elnök) és Helen Leighton (kommunikációs igazgató)

Fotó: Vimeo

Az utazási igények meglétét jelzi, hogy Nagy-Britanniában a szállodai keresések száma az újranyitási menetrend bejelentése után 24 órán belül 165 százalékkal nőtt. Azokba az országokba, ahová lehetett vagy lehet utazni – a Kanári-szigetek tavaly nyáron, idén januárban Dubaj – ugyancsak kiugró mértékben nőtt a kereslet. "Ezek alapján van okunk optimistának lenni" – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy először a leisure szegmens tér magához.

Annak érdekében, hogy a vendégek biztonságban érezzék magukat a Marriott szállodáiban, orvosok és járványügyi szakemberek segítségével tökéletesítették a takarítás és fertőtlenítés folyamatait. Ezen túl igyekeznek minél több helyzetben megoldani a megfelelő távolságtartást, ezt a célt szolgálja például az a mobilapplikáció, amellyel a vendég ki- és be tud csekkolni a hotelbe, egyes helyeken pedig még a szobaajtót is ki tudja nyitni a mobiljával. Az app hamarosan tucatnyi nyelven elérhető lesz.

Az is elhangzott a tájékoztatón, hogy a szállodalánc bővülése folytatódik a jövőben is.

Csak az idén 50 hotellel bővül a portfolió Abu Dhabitól Dubajon át Krétáig és Kairóig. Az újdonságok közé tartozik a hamarosan megnyíló budapesti Matild Palace, a Marmorosch Bukarest, The Autograph Collection, a Moxy Lisszabon vagy a Marriott Resort Palm Dubaj.

Több nemrégiben aláírt szerződés révén később további különlegességekkel gazdagodik a lánc: 2026-ban nyílik meg a vállalat első európai síüdülőközpontja, a Ritz Carlton Zermatt, Madrid első JW Marriottja pedig 2022-ben fog megnyitni.

Az utazási igények változását szinte előre látva már 2019-ben belépett a vállalat a prémium üdülőházak piacára, jelenleg már 28 ezer villa bérelhető náluk 200 üdülőhelyen Finnországtól Santorinin, Máltán és Cipruson át a Dél-afrikai Köztársaságig. Az idei évtől osztrák házak is bekerülnek a kínálatba – zárta szavait Anand.

Jenny Benzaquen regionális elnökhelyettes, a Design Hotel márka ügyvezetője is hasonló tapasztalatokról számolt be a tavaly nyári foglalások alapján. Kiemelte, hogy tavaly augusztusban algarvei szállodájukban 98%-os, a törökországi Bodrumban pedig 90% volt a töltés.

Mint megtudtuk, a Design Hotels márkát idén év elején vásárolták fel, bár előtte is volt közöttük együttműködés. 300 taghotel – kisebb kapacitású, általában egyedi butikhotelekek – tartozik hozzá főleg Európában, de már Amerikában és a Közel-Keleten is.

A Design Hotels portfóliója is folyamatosan bővül, új egységek lépnek be az idén Tenerifétől Bergenig.

A szakember szerint egyébként az üzleti turizmust sem kell temetni, sőt. Álláspontja szerint felgyorsult a határvonal elmosódása az üzleti és a szabadidős utazások között, sokan a családot is viszik kiküldetésre, a távmunka révén pedig sok esetben teljesen mindegy, hogy egy tengerparti üdülőhelyen dolgozik valaki a számítógépén vagy egy belvárosi irodában. Az Amex trendriportja is azt erősítette meg, hogy a válaszadók több mint fele a szabadságot és a rugalmasságot tartja a legfontosabb a munkája során. Ennek az ügyfélkörnek az igényeit szolgálja ki például a Residents Inn brand, amelyhez már 900 egység tartozik. A home away from home érzésre akkora az igény, hogy további 20 egység nyílik még a régióban a következő év során.

A luxuspiac kifejezetten ellenáll a válságnak – hangsúlyozta a szakember. Egyre többen keresik a különleges, egyedi élményt, számukra külön luxus körutas programokat kínál a vállalat, ahol az egyedi szálláshelyek mellé helyi élmények is társulnak.

Erre jó példa Ausztriában a Ritz Carlton, amelyben Albertina Suite-ot alakítottak ki az Albertinával közösen, a gyűjteményből 5 műalkotás eredetiben tekinthető meg a lakosztály falain.A luxust keresők számára fantasztikus úti célt jelent a jövő hónapban nyíló Matild Palace Budapest, ahol a legendás séf, Wolfgang Puck viszi majd a gasztrovonalat – mondta a szakember.