Szállodaszövetségi régióülés Miskolctapolcán

Forrás: turizmus.com

 2018. március 14. 16:15

Nagy érdeklődés kísérte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége északi régióülését, amelyet március 14-én rendeztek meg Miskolctapolcán.

Az eredetileg félnaposra tervezett, de a sok kérdés miatt délutánig tartó rendezvényen 23 társult tag és a régió 25 szállodájának képviselője vett részt – mondta el lapunknak Paraczky Péter régióvezető. A találkozónak az idén 25. születésnapját ünneplő miskolctapolcai Bástya Hotel adott otthont.

Az esemény kezdetén Pfliegler Péter, Miskolc város alpolgármestere tájékoztatta az egybegyűlteket a város és a régió turizmusáról. Az MSZÉSZ aktualitásairól, valamint az országos és régiós szállodai teljesítményekről Lukács Attila, az MSZÉSZ szakmai titkára számolt be.

Dr. Antalóczy Györgyné adószakértő a 2018. évi adózási, számlázási és áfaszabályokat ismertette. Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője a hazai online szállásfoglalási piac trendjeit mutatta be. A résztvevők arról is hallhattak, milyen eszközöket érdemes igénybe venniük ahhoz, hogy sikeresen teljesítsék a jövő kihívásait.

Paraczky Péter arról tartott előadást , hogy milyen a vendégértékelések szerepe az értékesítésben. A szakember egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a fiatal generáció tagjai akár hét órát töltenek el a telefonjukon. Ez most a világ lakosságának 23%-a, de ez az arány hamarosan 40%-ra nő. Erre a drámai változásra megfelelő módon fel kell készülni a szállodai értékesítésben is. Az előadásban szóba került az is, hogy mennyire fontos a szállodai fotók minősége és a vendégértékelések. A régió szállodái nem állnak rosszul az utóbbi vonatkozásban, mivel a vendégértékelések átlaga 8,4 a booking.com-on, és 9,2 szallas.hu-n.

Az MSZÉSZ északi régióülése

Fotó: Turizmus.com

A régióülésen a tagszállodák és a társult tagok is bemutatkoztak. A hotelek képviselői elmondták, milyenek az idei kilátásaik és milyen fejlesztéseket terveznek. Végül a társult tagok és a hotelek képviselőinek lehetőségük nyílt kötetlen beszélgetésre.