Szállodává alakíthatják New York egyik szimbólumát

Forrás: Skift

 2019. március 13. 11:14

Szállodává alakíthatják New York ikonikus épületét, a Chrysler Buildinget.

Tulajdonost váltott, azonban a legutóbbi vételárnak csupán az ötödéért kelt el az amerikai metropolisz ikonikus épülete. A skift értesülései szerint a korosodó irodaházat szállodává alakíthatják.

A 77 emeletes felhőkarcoló a múlt héten csupán 151 millió dollárért került új tulajdonosához, az Aby Rosen által felügyelt RFR Holding LLC-hez, illetve az osztrák Signa Holding GmbH nevű ingatlanfejlesztőhöz.

A lap bennfentes információkra hivatkozva megjegyzi, hogy 2008-ban, amikor legutóbb tulajdonost váltott az épület, akkor az Abu Dhabi Investment Council 800 millió dollárt fizetett annak 90%-os részesedéséért.

Rosen a lapnak elismerte, hogy felmerült a lehetőség, hogy szállodává alakítsa az épületet.

New York meghatározó épülete

Fotó: Unsplash / Mercedes Alvarez

Az art deco stílus jegyeit viselő Chrysler Building építése 1930-ban fejeződött be. Szakértők szerint bármilyen funkciót szánnak is neki az új tulajdonosok, több millió dollárt kell az épület felújítására költeni. Ennek összege 150 és 250 millió dollár között lehet.

A szállodává alakítás során probléma lehet, hogy a lobby műemlék jellegű. Irodaházként sem működhet ugyanakkor felújítás nélkül tovább az épület, mivel jelenleg évi 20 millió dolláros veszteséget termel az üzemeltetés. A felkapottabb környékeken elkért áraknak kevesebb mint feléért lehet csak kiadni az itteni irodákat.