Szállodává alakítják London egyik ikonikus épületét

Forrás: turizmus.com

 2024. február 23. 13:22

A 177 méteres BT Tower eddig telekommunikációs adótoronyként működött Londonban, most azonban új funkciót kaphat majd. Az 1965-ben megnyitott tornyot a BT Group eladta az MCR Hotelsnek, így hamarosan szálloda nyílhat benne.

A BT Tower tizenhat évig volt London legmagasabb épülete, amíg meg nem épült a NatWest Tower. Az épületet eredetileg Posta Toronynak hívták, de a kommunikációban betöltött szerepe egyre inkább csökkent az évtizedek alatt. A BT Group most összesen 275 millió fontért adta el a tornyot az MCR Hotelsnek, ami így egy korszak végét jelzi is jelzi a kommunikációs iparágban.

A C20 építészeti örökségvédelmi kampánycsoport üdvözölte a hírt, és azt remélik, hogy a forgó étterem is helyreáll. A legfelső emeleten működő étteremben 1971-ben bombát robbantottak, így már több mint 50 éve nem látogathatja a nagyközönség a remek kilátással bíró helyszínt.

Szállodaként működhet tovább a régi telekommunikációs torony

Fotó: 123rf.com

 

Az épület 2003-ban kapott műemléki státuszt, bár ironikus módon éppen ebben az évben választották meg London második legcsúnyább épületének – írja a BBC.