Szárnyal a Hunguest Hotels és a Balatontourist

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 30. 17:25

Nyilvánosságra hozta a Hunguest Hotels és a Balatontourist első féléves számait a tulajdonos, tőzsdén jegyzett Konzum-csoport. A két társaság együtt az első hat hónapban csaknem 1,453 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Ebből az látszik, hogy a szállodaportfólió bővítése jelentősen támogatta a tőzsdei társaság eredményességét.

A Konzum az IFRS-szerinti, konszolidált félévi jelentésben 11,33 milliárd forint fölötti árbevétel, 2,45 milliárd forintos adózás előtti eredmény, és közel 2,29 milliárdos EBITDA szerepel. A csoport legnagyobb bevételét a múlt félévben kibővített turisztikai portfolió hozta, amit a társaság ingatlan-, tőkepiaci- és biztosítási, továbbá vagyonkezelési szegmensben működő érdekeltségei további jelentős eredménnyel támogattak.

A Konzum-csoport jelentésében azt írja: bár az idegenforgalomra jellemző erős szezonalitás miatt a július–decemberi időszak bevétele jellemzően kedvezőbben alakul, már az első félévben a turisztikai szegmens várakozásokon felül teljesített. A Hunguest Hotels és Balatontourist márkákkal fémjelzett portfólió első félévi adózott eredménye közel 1,453 milliárd forint volt.


A Konzum-csoport legnagyobb bevételét a múlt félévben kibővített turisztikai portfolió hozta

Fotó: Hunguest Hotels

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. Magyarország egyik vezető befektetési csoportja, amely középtávon a kelet-közép-európai régió meghatározó szereplőjévé válhat. A menedzsment stratégiája alapján a turizmus-, a bank- és pénzügyi szektor, az informatika, az ingatlanszektor, valamint a telekommunikációs szektor áll a társaság jövőbeni növekedési lehetőségeinek fókuszában.

A KONZUM Nyrt. saját tőkenövekménye egyértelműen jelzi a csoport fejlődésének dinamikáját. Figyelembe véve a bejelentett és lezárult tőkeemelések hatásait, a társaság saját tőkéje a 2016. december végi 600 millióról 2017 közepére 4,806 milliárd forintra, majd a 2017 végi 40,848 milliárdról 58,319 milliárd forintra növekedett 2018. június 30-ig.

Az első féléves adatokban még nem szerepel a Ligetfürdő Kft. akvizíciójához kapcsolódó, mintegy 10 milliárd forintos tőkeemelés, amely 2018 második félévében 68,356 milliárd forintra növeli majd a Konzum-csoport saját tőkéjét.