Szarvas kitette a megtelt táblát a húsvéti hosszú hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2015. április 10. 15:33

A nyári csúcsidőszakokat idéző turistaforgalommal ünnepelte idén a húsvétot Szarvas: a Körösök Szívében valamennyi szálláshely-kategóriában közel teltházas foglaltság volt a múlt heti hosszú hétvégén.

Az évszakhoz képest zordabb időjárás sem szegte a látogatók felfedező kedvét: ezrek látogattak el a szarvasi Mini Magyarország makettparkba, a Szarvasi Arborétumba és a Körösvölgyi Állatparkba. A következő, május 1-i hosszú hétvégére vannak még szabad szálláshelyek Szarvason minden szálláskategóriában, de érdemes időben foglalni.

Szarvas és régiójának egészét tekintve mintegy 15 százalékkal nőtt a turistaforgalom idén húsvétkor a megelőző év azonos időszakához képest – közölte a Körös-menti Turisztikai Egyesület (TDM). A szervezet szerint a kiugró forgalomnövekedés annak fényében különösen jónak számít, hogy idén húsvétkor a várakozásokhoz és az évszakhoz képest is némileg kedvezőtlenebb volt az időjárás.

 

Ezzel együtt a régió húsvéti programjai, az ébredő tavaszi természeti környezet és a számtalan helyi látnivaló annyi látogató és turista számára kínált élményekkel teli felfedezést, kalandot, hogy a vendégházaktól kezdve a vízparti szállásokon át a Liget Wellness és Konferencia Hotel****-ig valamennyi szállástípus teltházzal üzemelt a hosszú hétvégén.

A nyári csúcsidőszakban megszokott vendégforgalmat idézte az idei húsvéti hosszú hétvége Szarvason és a Körösök Szívének más településein, így Békésszentandráson is. A húsvéti teltházas hosszú hétvége is alátámasztja a Körösök szívébe érkező turisták megkérdezésével készült 2014-es felmérés eredményeit, amely szerint Szarvas, Békésszentandrás, Kondoros és Csabacsűd több napra és borús idő esetén is elegendő látnivalót, programot kínál.

Az áprilisi és májusi virágzás az ország legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban különleges élmény. A Szarvasi Arborétumban található szarvasi Mini Magyarország makettpark látogatószáma már húsvétkor a nyári forgalmat idézte, sokan voltak kíváncsiak a nemrég átadott erdélyi mini épületekre, és élvezték a hazánk leghosszabb szabadtéri vasútmakett-hálózatán alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő kisvonatok irányítását.

A régió egyetlen négycsillagos szállodájában, a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotelben a vendégeket az ősfás ligetekben családcentrikus húsvéti programok – például nyuszisimogató és tojásfestés – várták, míg az idősebb korosztály körében a zöldbe boruló Erzsébet-liget ősfás sétányai, a Liget Hotel nyugalma és a szálloda négycsillagos, Körös-parti wellness szolgáltatásai, valamint a helyi ízeket is felvonultató gasztronómiai kínálata bizonyultak népszerűnek.

A felnőttek számára külön vonzerővel bír a sörturizmus fellegvárának számító békésszentandrási Szent András Sörfőzde sörözője, ahol a főzde helyi nevezetességnek számító prémium kézműves sörkülönlegességeit és újdonságait autentikus környezetben kóstolhatják a látogatók.

Ugyancsak népszerű programhelyszín volt a húsvéti hosszú hétvégén a szarvasi Anna-ligetben tavaly megnyílt Körösvölgyi Állatpark, ahol a felfedező kedvű turisták számos rejtőzködő életmódot folytató állatfajt is megfigyelhettek.

A szarvasi és békésszentandrási szállásadók tájékoztatása szerint minden szállástípusban vannak még szabad szálláshelyek a Körösök szívében a következő hosszú hétvégére. De a húsvéti tapasztalatok alapján annak, aki a következő, május 1-jével kezdődő hosszú hétvégén Szarvason wellnessezne a Körös-parton, a Liget Hotelben, nem akar lemaradni a négycsillagos Liget Szauna Szeánszokról vagy a virágba boruló Szarvasi Arborétum látványáról, felfedezné a szarvasi Mini Magyarország makettparkot, a Körösvölgyi Állatparkot és Békésszentandráson, a főzdében kóstolná meg a Szent András Sörfőzde sörkülönlegességeit, érdemes már most szállást foglalnia Szarvason vagy Békésszentandráson.