Itt a Szaunázók Hétvégéje, több mint 40 fürdőben vehetünk részt izzasztó programokon

Forrás: turizmus.com

 2023. október 03. 10:19

Bár véget ért a nyári strandszezon, a magyarországi fürdők ősszel is számos lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra vágyóknak. Október 7-8. között már hatodik alkalommal rendezik meg a Szaunázók Hétvégéjét, ahol rengeteg különleges programmal és tematikus szauna szeánszokkal várják a vendégeket.

A kültéri strandmedencék ugyan bezártak, de a legtöbb fürdőben a termálvizes medencék és a fedett részlegek továbbra is várják a fürdőzés szerelmeseit. Ahogy egyre hűvösebbé válik az időjárás, úgy növekszik a szaunavilágok népszerűsége, mely nem csak kikapcsolódást nyújt, hanem az egészségre is jótékony hatással van.

A Magyar Fürdőszövetség és tagszervezetei ezért október 7-8. között immár hatodik alkalommal megrendezik a Szaunázók Hétvégéjét. A tavalyi eseményhez hasonlóan a csatlakozó fürdők színes programválasztékkal várják a vendégeket.

Eddig több mint 40 fürdő szaunavilága csatlakozott a programhoz

Fotó: 123rf.com

A hétvége során a csatlakozó fürdők szabadon szervezhetnek a szaunázáshoz kapcsolódó programokat, illetve különleges, szaunamester által vezetett felöntéseket. Központilag egyetlen eseményt szerveznek majd: október 7-én 16 órától az összes csatlakozó szaunában ugyanaz a tematikus, szezonnyitó szaunaprogram fog megvalósulni.

Eddig több mint 40 fürdő szaunavilága csatlakozott a programhoz, így országszerte mindenki megtalálhatja a lakóhelyéhez legközelebbi szaunavilágot, ahol élvezheti a szaunázás jótékony hatásait. A rendezvényhez kapcsolódó fürdők listája ITT érhető el.