1918. szeptember 24.

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 24. 22:18

Pontosan 100 évvel ezelőtt nyílt meg A GELLÉRT. A születésnapon gálavacsorával, alkalmi színházi előadással és tűzijátékkal várta vendégeit a ház.

A születésnapra meghívottak végig is járhattak néhány patinás termet:
a Gellért-hegyre néző Panoráma teremben hangzottak el a köszöntők;
a Szent Gellért térre néző Duna teremben szolgálták fel a vacsorát; s
a Gobelin teremben mutatták be a múltidéző színházi előadást.

Bencze Gábor szállodaigazgató

 

 

Bencze Gábor szállodaigazgató megemlékezett a szálloda életében kiemelkedően fontos személyekről, Rózsa Miklósról, a HungarHotels alapító vezérigazgatójáról, Sir Bernard Schreierről, a privatizáció utáni tulajdonosról.

Köszöntötte azokat a szakembereket, akik hozzá tartoznak a szálloda múltjához, s jelen is voltak az eseményen, Rubovszky Andrást, a ház korábbi igazgatóját, valamint Vásony Mihályt, aki 57 éve dolgozik a szállodában.

Az igazgató szólt arról is, hogy a Gellért Szálloda sok mindenben volt első a magyar szállodaiparban, így, itt volt először minibár a szobákban, vagy, itt kínáltak először reptéri transzfer kocsit.

 

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója is köszöntötte a megjelenteket. A múltat felidézve megjegyezte, hogy, akár át is adhatná a mikrofont, ha „a falak beszélni tudnának”, bár, hozzátette, hogy a szállodás diszkréció ezt mégsem engedné meg.

 

Kovács Balázs vezérigazgató

Fotó: Turizmus.com

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy hosszú út előtt áll még a patinás épület, ha utol akarja érni a világ legöregebb szállodáját, a Japánban, 1300 évvel ezelőtt megnyílt házat.

A vendégek között feltűnt Deák Imre, a Danubius Hotels korábbi vezérigazgatója, a szállodalánc több, mai vezetője, valamint a Gellért több, korábbi vezető munkatársa is.

 

Gundel Takács Gábor műsorvezető és Müncz Gábor chef

Fotó: Turizmus.com

Az est folyamán Müncz Gábor chef kápráztatta el a vendégeket centenáriumi menüsorával, amely az ünnepi tortával zárult.

Az ünnepi torta

Fotó: Turizmus.com