Százéves a pécsi Palatinus

Forrás: turizmus.com

 2015. május 24. 18:05

A centenárium alkalmából a pécsi Hotel Palatinus egész éven át tartó különleges programokat kínál, köztük századfordulós régi finomságokat és Krúdy-vacsoraestet.

A Danubius Hotels lánchoz tartozó 100 éves ház annak idején Pannonia Grand Hotel néven nyílt meg, a Hamerli család jóvoltából. A centenárium alkalmából a Hotel Palatinus egész éven át tartó különleges programokat kínál, köztük századfordulós régi finomságokat, mindössze 1915 forintos születésnapi áron.

A POSZT eseményeihez kapcsolódva, az OFF-programok keretében Krúdy-vacsoraestet rendeznek, a budapesti Hilton séfjeinek vendégszereplésével, irodalmi esttel „körítve”.

A Múzeumok Éjszakáján szervezett háznézés alkalmával megtekinthetők a szobák, ahol hírességek laktak. Az eseményhez a Hamerli Kesztyűmanufaktúra, a Pécsi Sörfőzde Zrt. és a Pécsi Pezsgőgyár is csatlakozik.

 

Amint Babos Tímea, a szálloda értékesítési vezetője elmondta, jól sikerültek az idei év első hónapjai, különösen az április. A megszokott vendégkörön kívül bíznak abban is, hogy egyre több szlovén vendéget fogadhatnak. A júniusi színházi fesztivál, a POSZT idején ezúttal is telt házzal üzemelnek majd.