Százezredik látogató a Budakeszi Vadasparkban

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 12. 14:04

Az őszi kirándulószezon kezdetén átlépte a százezredik vendég a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Vadasparkjának kapuit.

A befektetett munka meghozta gyümölcsét: családbarát és természetközeli programjaival idén egy hónappal korábban érte el ezt a bűvös látogatószámot a harmincöt éves intézmény.

 

Az elmúlt évek bővülő programkínálatának és fejlesztésének az eredményeit látják a szakemberek amögött, hogy az idei évben a szokásosnál korábban, már az őszi kirándulószezon kezdetére átlépte a százezredik látogató a Budakeszi Vadaspark küszöbét. A Pilisi Parkerdő Zrt. leányvállalataként működő vadaspark harminc hektáros bemutató területén természetes környezetükben lehet megismerni az Európában őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült 60 állatfaj közel 200 egyedét. Ezzel a kezdeményezéssel harmincöt évvel ezelőtti alapításakor a Budakeszi intézmény úttörőnek számított a hazai állatkertek között. Aki a Vadasparkba látogat, az azóta is testközelből ismerkedhet meg a magyar állat- és növényvilággal.

A Budakeszi Vadaspark természetességre alapozott hitvallása számtalan interaktív foglalkozásban, szakvezetésben, az állatokkal való testközeli találkozásban érhető tetten, ahogy arra is komoly hangsúlyt fektetnek, hogy a városból érkező látogatók a környezettudatosság, a környezetvédelem és a természetes ökoszisztéma iránti tisztelet birtokában távozzanak egy-egy jól sikerült nap után Budakesziről. Az erdészek munkáját is bemutató programokkal még közelebb szeretnék hozni az embert az erdőhöz. Vagy, ha úgy tetszik, az erdőt az emberhez.

Kimondottan családcentrikus megközelítésének köszönhetően a Vadaspark számos lehetőséget nyújt a csöppségekkel érkezők számára is.  A gyermekes családokat várja a legaktívabb gyerkőcöknek is kellően tágasnak bizonyuló Szilfa-tisztás, az Erdei Kalóz kalandpark, vagy a Bográcsfa szolgáltatás, mellyel még azok is megismerhetik a szabadtűzön készített ételek különleges zamatát, a tábortűz mágikus hangulatát, akiknek erre amúgy nem adódna lehetőségük. Rengeteg iskolából és óvodából érkeznek továbbá csoportok, hogy részt vegyenek a Vadaspark által biztosított ismeretterjesztő szakvezetéseken, így már a legkisebbeknél elkezdődhet a természetközpontú szemlélet kialakítása. Nagy sikerrel, végig teltházzal zajlottak a nyári táborok, de ősszel sem maradunk izgalmas programok nélkül. Szeptemberben minden pénteken éjszakai kalandtúrára lehet jelentkezni a Vadaspark szakvezetőinél.