Százféle csapolt sört lehet kóstolni a Duna-parti szállodában

Forrás: turizmus.com

 2023. február 20. 16:14

A világ minden tájáról származó sörkülönlegességet és százféle csapolt sört kóstolhat az, aki ellátogat pénteken és szombaton a VII. Indoor Sörfesztiválra a Budapest Hotel Marriottba.

Immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Serfőző csapata Magyarország egyetlen beltéri Sörfesztiválját, amelynek minden évben Duna-parti szállodák adnak otthont. Idén a sörrajongók a Budapest Hotel Marriott panorámás konferenciatermeiben kóstolhatják kedvenc aranyló nedűjüket – a belépő megvásárlása után korlátlanul.

A hétvége során a résztvevők több mint százféle csapolt sört, illetve magyar, cseh, német, angol, ír és belga, kis- és nagyüzemi, valamint craft sörkülönlegességeket kóstolhatnak.Az esemény egyedisége abban rejlik, hogy a klasszikus sörfesztiválokkal ellentétben – ahol nagy korsókban mérik az italt – itt 1-2 dl-es kóstoló adagokban, korlátlanul ízlelhetik meg azokat. Aki szívesen kísérletezne más területen is, azok számára pálinka-, rum-, ginkóstolóval, valamint whiskey kóstoló show-val és belgasör-mesterkurzussal is készülnek a szervezők – ismertették a programot a sörfesztivál szervezői.

Százféle csapolt sört lehet kóstolni a VII. Indoor Sörfesztiválon

Fotó: Indoor Sörfesztivál

 

Ugyanakkor, a kultúra iránt szomjazók sem maradnak hoppon, hiszen a hagyományok jegyében Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet történésze szolgál kultúrtörténeti érdekességekkel, illetve sörkóstolási tippekkel.

A gasztronómiai sörünnep február 24-én és 25-én, mindkét nap 17 óra és éjfél között várja a sörpártiakat. A jegyeket elővételben 7990 forinttól árusítják.