Százmilliókat vesztett értékéből a magyar szálloda

Forrás: Napi Gazdaság

 2013. július 16. 07:23

Harmadszor is eladásra hirdették a bajai székhelyű Club Kehida Kft. Zala megyei Kehidakustányban lévő szállodáját − tudta meg a Napi Gazdaság.

A jelenleg szállodaként és apartmanházként is működő létesítményért ezúttal már csak nettó 550 millió forintot kérnek.

A működőképesség megőrzése érdekében az ingatlant a berendezésekkel és felszerelésekkel együtt kívánják értékesíteni. A kehidakustányi fürdő közvetlen közelében lévő hotelt korábban 300 millió forinttal magasabb áron próbálták eladni, ám nem akadt rá vevő. A felszámoló bízik benne, hogy ezúttal a több száz millió forintos árcsökkentés megmozgatja a befektetők fantáziáját.

false

A 160 ágyas, 2010 óta üzemelő szállodát bérbe adták és az 53 apartmant is akadálytalanul használják tulajdonosaik, annak ellenére, hogy az ingatlanon keretbiztosítási jelzálogjog, illetve vételi jog van bejegyezve a CIB Bank Zrt. részére − mondta a felszámoló asszisztense. Az ingatlanra július 23-ig lehet vételi ajánlatot tenni.

A Club Kehida Kft.-t két magánszemély és a Hillber Zrt. alapította 2 millió forint jegyzett tőkével. A társaság az elmúlt évtized második felében rendkívül kedvező fekvésű területen kezdett el építkezni, eredetileg azzal a céllal, hogy a felépítendő szállodát és a mellette elkészülő apartmanház üdülési jogait értékesítse. A beruházás 2010-re befejeződött, de a gazdasági és pénzügyi válság miatt a cég tervei csak részben váltak valóra, miközben az építkezésre felvett hitel miatt kötelezettségállománya elérte az 1,2 milliárd forintot. Egy évvel később a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy amíg nem találnak vevőt, megpróbálják üzemeltetni a komplexumot. Az időközben megemelkedett törlesztőrészletek és a válság miatt csökkenő vendégforgalom ismét keresztülhúzta számításaikat. A cég egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe került, több végrehajtási eljárást is indítottak ellene. A Club Kehida tavaly áprilisban, abban a reményben, hogy meg tud egyezni a hitelező pénzintézettel, csődeljárást kezdeményezett önmaga ellen, de a tárgyalások nem vezettek eredményre. A társaság felszámolása 2012 szeptemberében indult el.